Банер

за ценители > винен бизнес


Пари от Европа за реклама на Изток

Финансова инжекция от 3.2 млн.евро ще позволи на български и румънски винари да организират изложения и дегустации в Китай и Русия

60,2 млн.евро отпусна Европейската комисия по проекти на браншови камари от ЕС, с цел да рекламират вината си в трети държави и така да разширят своите пазари.

Това даде шанс на регионалната лозаро-винарска камара “Тракия”, съвместно с румънската камара на винопроизводителите и лозарите, за първи път в своята история да рекламират бакхусови елексири в Китай. Проектът на българските и румънските винари е сред одобрените от комисията.

Парите за съвместната българо-румънска програма са близо 3,2  милиона евро, от които европейската субсидия достига 1,6 милиона евро. Останалите средства трябва да се осигурят от браншовите организации и в по-малка степен от националните бюджети на двете държави.„

Тази финансова инжекция ще позволи през следващите три години винопроизводителите от двете страни ще организират изложения и дегустации на качествените си вина на двата големи пазара - Русия и Китай.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер