бизнес > бизнес и образование


90 млн.лева отварят вратите на фирмите

Проект по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” ще позволи за първи път на ученици и студенти да кандидатстват за стаж

Проект за 90 млн.лева по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” дава изключителен шанс на ученици от професионални гимназии и студенти да направят важна стъпка в живота.

За първи път през тази година те ще могат да кандидатстват за стажове във фирми, министерства, държавни и общински администрации.  Стаж по проекта ще могат да изкарат 73 300 младежи за период от 240 часа. При посещение на всички часове те ще получават и заплащане от 2 лева на час.

Друго предимство е, че ще бъдат назначени един академичен наставник и един ментор от фирмата или ведомството, които ще въвеждат младите хора в работата. По този начин и самите университетски преподаватели ще влязат в реална бизнес среда.

Вече 52 висши училища са обявили, че ще се включат в проекта. Очаква се реакцията на фирмите и на ведомствата, след което младежите ще се явяват на интервюта, подобни на тези за работа. Само одобрените от работодателите ще получат възможност за стаж.

Според образователното министерство с този проект младите хора ще попаднат в ситуация,   близка до тази на реалния трудов пазар.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер