финанси > банки


УниКредит Булбанк грабна приза „Банка на годината“

Белгийската СИБАНК стана “Банка на тайния клиент”

Отличието в категорията “Динамика на развитие” спечели Българо-американска кредитна банка.

УниКредт Булбанк спечели приза „Банка на годината“ в ежегодния конкурс, организиран от асоциация “Банка на годината“. Финансовата институция бе отличена и в категорията “Пазарен дял”.

Наградата “Чуждестранен банков клон” получи френската банка BNP Paribas. Отличието в категорията “Динамика на развитие” грабна Българо-американска кредитна банка, а “Банка на тайния клиент” стана белгийската „СИБАНК”.

Тази година бе връчена и специална награда “Банкова сделка на годината”. Призът в категорията бе връчен на „Пощенска банка” заради придобиването на „Алфа банк”. Българската ДСК специализирана в работата с дребни клиенти взе отличието за “Ефективност”.

Победителят в категорията “Банка на клиента” се определя от гласуването на потребителите в интернет на сайта на асоциацията до деня на обявяването му.

Преди церемонията, която се преведе в хотел „Балкан“, банкери, финансисти и университетски преподаватели, обсъдиха предизвикателствата пред банковия сектор на финансовия форум „Образование, кадри, растеж“, организиран от Асоциация Банка на годината.

Банкерите коментираха, че се задълбочава проблемът с намирането на качествено образовани хора за нуждите на бизнеса, а държавата няма стратегия с дългосрочен хоризонт.

Снимка: БТА

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер