финанси > банки


УниКредит Булбанк грабна приза „Банка на годината“

Белгийската СИБАНК стана “Банка на тайния клиент”

Отличието в категорията “Динамика на развитие” спечели Българо-американска кредитна банка.

УниКредт Булбанк спечели приза „Банка на годината“ в ежегодния конкурс, организиран от асоциация “Банка на годината“. Финансовата институция бе отличена и в категорията “Пазарен дял”.

Наградата “Чуждестранен банков клон” получи френската банка BNP Paribas. Отличието в категорията “Динамика на развитие” грабна Българо-американска кредитна банка, а “Банка на тайния клиент” стана белгийската „СИБАНК”.

Тази година бе връчена и специална награда “Банкова сделка на годината”. Призът в категорията бе връчен на „Пощенска банка” заради придобиването на „Алфа банк”. Българската ДСК специализирана в работата с дребни клиенти взе отличието за “Ефективност”.

Победителят в категорията “Банка на клиента” се определя от гласуването на потребителите в интернет на сайта на асоциацията до деня на обявяването му.

Преди церемонията, която се преведе в хотел „Балкан“, банкери, финансисти и университетски преподаватели, обсъдиха предизвикателствата пред банковия сектор на финансовия форум „Образование, кадри, растеж“, организиран от Асоциация Банка на годината.

Банкерите коментираха, че се задълбочава проблемът с намирането на качествено образовани хора за нуждите на бизнеса, а държавата няма стратегия с дългосрочен хоризонт.

Снимка: БТА

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер