Банер

компании > непублични компании


Собственикът на ТЕЦ "Марица Изток 3" атакува турския пазар

Нови мощности, атака на пазара на ток  на южната ни съседка и влизане в бизнеса с безалкохолни, предвижда "Контур Глобал"


“Контур Глобал” - новият собственик на ТЕЦ "Марица Изток 3" планира да строи още мощности в комплекса "Марица Изток", да атакува турския пазар на електроенергия, да вложи нови 28 млн. лв. за подобряване на екологичните параметри на въглищната централа

 

Компанията има намерения да изгради съвместно с "Кока Кола Хеленик" предприятие в Костинброд за производство на въглероден двуокис за безалкохолни напитки.

Това стана ясно по време на официална церемония по встъпването на американската компания на българския пазар, в която участваха президентът на "КонтурГлобал" Джоузеф Бранд, шефът на преименуваната вече "КонтурГлобал Марица Изток 3" Гари Левсли, министрите на икономиката Трайчо Трайков и на социалната политика Тотю Младенов, както и на американският посланик Джеймс Уорлик.

Американската компания купи миналото лято 83 на сто от ТЕЦ "Марица Изток 3" от италианската "Енел", която реши да се изтегли от България и с парите от сделката да погаси част от огромните си задължения. Останалият дял е на "Националната електрическа компания".

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер