финанси > банки


СИБАНК се включва в Европейска седмица на парите 2017

В рамките на европейската инициатива за финансова грамотност се организират открити уроци и посещение на ученици и студенти в централата на банката

Съвместната инициатива на Европейската банкова федерация и национални банкови асоциации се отбелязва в Европа за трета поредна година.

Европейската седмица на парите ще се проведе от 27 до 31 март 2017 г. Съвместната инициатива на Европейската банкова федерация и национални банкови асоциации се отбелязва в Европа за трета поредна година. Асоциацията на банките в България (АББ), която е неин член, организира инициативата за първи път в България.

Целта на Европейската седмица на парите е да се повиши обществената информираност по въпросите на финансовото образование и финансовата грамотност чрез организиране на различни събития за учениците, както на национално, така и на европейско ниво. В дългосрочен план целта на кампанията е да се подобри нивото на финансово образование в Европа, по-специално, за ученици в основните и средните училища.

В рамките на Европейската седмица на парите СИБАНК организира открити уроци и посещение на ученици и студенти в централата на банката.

В Първа английска езикова гимназия урок ще изнесе Кристоф Де Мил (на снимката горе), изпълнителен директор на СИБАНК. Банката подготвя и урок за ученици от X клас в 19 СУ „Елин Пелин“, както и за ученици от III до V клас в 73 СОУ „Владислав Граматик“. Урок ще има и с ученици от 119-то СУ “Академик Михаил Арнаудов”.

Открит урок пред ученици от ХI клас от Националната търговско-банкова гимназия на тема: “Кредитиране. Безконтактни технологии за разплащане и сигурност на плащанията.” в централата на банката ще проведат Светла Георгиева, изпълнителен директор “Риск” и Свилен Захариев – ръководител управление „Картови разплащания“.

Ще бъде организирана викторина, а правилно отговорилите ще бъдат възнаградени с прасенца-касички, любезно предоставени от АББ.

Вижте повече за Европейската седмица на парите: http://www.europeanmoneyweek.eu/

Повече информация ще намерите и на сайта на АББ: https://abanksb.bg/press/european-money-week-2017/


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер