финанси > банки


Мениджмънтът на СИБАНК с поредица от лекции по време на Европейската седмица на парите

Изпълнителният директор на СИБАНК ЕАД – Кристоф де Мил изнесе днес урок пред ученици от XI и XII клас в Първа Английска езикова гимназия в София

По време на Европейската седмица на парите СИБАНК организира и посещение на ученици от XI клас на Националната търговско-банкова гимназия в централата на банката, където младежите научиха повече за кредитирането, безконтактните технологии на разплащане и сигурността на плащанията.

Изпълнителният директор на СИБАНК ЕАД – Кристоф де Мил изнесе днес урок пред ученици от XI и XII клас в Първа Английска езикова гимназия в София. С неговата лекция СИБАНК завърши поредицата от инициативи, които организира в рамките на Европейската седмица на парите между 27 и 31 март. В рамките на един учебен час г-н Де Мил представи на учениците темата за развитието на дигитализацията и нейното влияние върху банковия сектор. Той обърна внимание на това, че дигиталните тенденции в световен мащаб променят потребителските навици и налагат иновативни услуги, от които потребителите имат нужда.

„90% от данните, които съществуват в световен мащаб са генерирани през последните 2 години. Постепенно фокусът се измества от аналитичните към т.нар „големи данни“. Използването на „големите данни“ в днешни дни е все по-необходимо и се превръща в начин за адекватен отговор на нуждите на потребителите и постигане на максимална ефективност при обслужването им. Чрез тях ние знаем какво биха поискали клиентите още преди те самите да знаят това. Предизвикателството пред банковия пазар е да бъде намерен балансът между използването на тези данни и едновременно с това да бъде запазено доверието на хората“, подчерта г-н Де Мил по време на своята презентация.

Светла Георгиева - изпълнителен директор „Риск“ на СИБАНК откри урока с думите: „Чрез подобни инициативи ние се чувстваме отговорни да помогнем на младите хора да придобият по-задълбочени познания в областта на финансите, така че да бъдат подготвени за планирането на личните си финанси, а по-късно и на семейния бюджет“.

Като част от кампанията „Европейска седмица на парите“ лекцията на г-н Де Мил имаше за цел да повиши общата финансова грамотност на учениците. Кампанията се провежда за първи път в България и обхваща целия банков сектор. Неин организатор у нас е Асоциацията на банките в България (АББ), а в Европа – Европейската банкова федерация, на която АББ е член.

По време на Европейската седмица на парите СИБАНК организира и посещение на ученици от XI клас на Националната търговско-банкова гимназия в централата на банката, където младежите научиха повече за кредитирането, безконтактните технологии на разплащане и сигурността на плащанията. Светла Георгиева - изпълнителен директор „Риск“ на СИБАНК откри урока с думите: „Чрез подобни инициативи ние се чувстваме отговорни да помогнем на младите хора да придобият по-задълбочени познания в областта на финансите, така че да бъдат подготвени за планирането на личните си финанси, а по-късно и на семейния бюджет“.

През изминалата седмица се проведоха и уроци пред ученици от III клас в 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов“ и X клас на 19 СУ „Елин Пелин“ (училището по предприемачество). Децата демонстрираха интерес към представените теми, а учителите им изразиха желание инициативата на банките в България да продължи и през следващата година.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер