политика > бизнес среда


Страната ни остава стабилна бизнес дестинация

Според проучване на бизнес средата в България, направено от Германо-българската индустриално-търговска камара, 59% от участниците оценяват настоящата икономическата обстановка у нас като задоволителна

Данните изнесе зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на откриването на изложението „Бултишад“, организирано от Българо-турската търговско-индустриална камара.

Страната ни остава стабилна бизнес дестинация, сочи проучване на бизнес средата в България, направено от Германо-българската индустриално-търговска камара.

90% от анкетираните фирми членове отговарят положително на въпроса дали биха инвестирали отново в България. 59% от участниците оценяват настоящата икономическата обстановка у нас като задоволителна.

Данните цитира заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на официално откриване на изложението „Бултишад“, организирано от Българо-турската търговско-индустриална камара (БТТИК).

Подобни факти дават и шведските компании, а според изследване подготвено от представители на Испанската търговска камара България е европейският магнит за испанските малки и средни предприятия. Корпоративният данък от 10% и квалифицираната работна ръка са посочени сред предимствата на страната ни.

„За нас е важно да се запознаем с мнението за бизнеса в България и на членовете на Българско-турската търговско-индустриална камара“, подчерта зам.-министър Борисов. Той изтъкна, че България работи активно за развитие на търговско-икономическите отношения със съседните страни, а Турция е един от водещите търговски партньори на страната.

„Двустранният стокообмен бележи ръст, като на годишна база надхвърля 3,5 млрд. евро. Надяваме се тази положителна тенденция да продължи и поради факта, че само за първите 9 месеца на 2017 г. търговията между двете страни е над 2,9 млрд.евро“, заяви още зам.-министър Борисов. По думите му потенциалът на двете икономики създава предпоставки за по-активно сътрудничество, както в областта на търговията, така и в областта на инвестициите и производственото коопериране.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер