Банер

за ценители > винен бизнес


Залагаме на тероарни вина от уникални сортове за председателството на Съвета на ЕС

Европейският елит опита бутиковата серия F2F на New Bloom Winery в Брюксел

През 2017 г. New Bloom Winery бе определена за изба на годината в конкурса на exporter.bg.

Официалното откриване на българското председателство на ЕС в Брюксел премина с голям коктейл в центъра по изкуствата BOZAR. В духа на Трифон Зарезан, особено внимание бе обърнато на традициите, които има страната ни в правенето на вино. Европейските гости опитаха бутикови вина F2F на изба New Bloom Winery. Името на марката буквално означава „лице в лице“ (face-to-face).

Червеното вино, което опитаха гостите, е купаж от сортовете Каберне Совиньон, Сира и Регент. New Bloom Winery са единствените в България, които отглеждат лозови масиви от немския сорт Регент, както и друг нетрадиционен винен сорт – Дорнфелдер, който присъства единично в другото червено вино в серията F2F.

Официалното откриване на българското председателство на ЕС в Брюксел премина с голям коктейл в центъра по изкуствата BOZAR. Европейските гости опитаха бутикови вина F2F на изба New Bloom Winery. Името на марката буквално означава „лице в лице“ (face-to-face).

Още при създаване на лозовите масиви екип от агрономи, енолози и технолози са изследвали особеностите на климата, направен е анализ на почвените слоеве, специален подбор на подходящата подложка, съобразен със спецификата на сорта. Всички лозови масиви на New Bloom Winery се намират в Тракийска низина.

 

 

С редовни замервания за ароматна и фенолна зрялост, екипът подбира внимателно времето на беритба, която се прави ръчно. Следва ферментация в малки съдове и отлежаване в нови френски дъбови бъчви от 4 до 14 месеца в зависимост от сорта. Бутилките се затварят с коркови тапи от най-високо качество и на ръка се запечатват с восък. F2F се произвежда в лимитиран брой бутилки.

Червеното вино, което опитаха гостите, е купаж от сортовете Каберне Совиньон, Сира и Регент. New Bloom Winery са единствените в България, които отглеждат лозови масиви от немския сорт Регент,

„Радваме се, че можем да представим българското винарство пред Европа с едно уникално и запомнящо се вино като F2F“, разказаха от производителя.

 

 

New Bloom Winery се намира в град Съединение, до Пловдив. Избата разполага с  6000 дка собствени лозови масиви и е една от най-модерните у нас. Според технолозите във винарната  – именно тероарът и добрият климат им дават възможност да правят вина, които в най-голяма степен могат да демонстрират модерен и различен прочит на българската винена сцена. През 2017 г. New Bloom Winery бе определена за изба на годината в конкурса на exporter.bg.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер