Банер

за ценители > винен бизнес


"Вила Ямбол" подготвя две нови резерви

Избата залага на традициите, които има ямболския регион, за да прави високакечствени вина на добра цена

Вила Ямбол” реализира продуктите си в над 20 страни от 4 континента.

С две нови резерви към серията Kabile и най-добрата реколта червени вина започва лозарската година за най-старата изба в Южна България – „Вила Ямбол“. Производителят обяви това по време на превърналия се в традиция празник на виното, който организира за трета поредна година в родния си Ямбол. На него се събраха над 6000 души, бяха изпити 3000 литра вино, а Ути Бъчваров подготви над 4000 порции свинско.

„С този празник искаме да благодарим на целия град и на нашия регион, че ни помагат да правим висококачествени български вина. Щастливи сме, че достойно защитаваме традициите във винопроизводството още от 1924 година“, каза изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов. И допълни: „Доказателство за качеството на нашите вина са многобройните медали по световни изложения като за миналата година най-награждаваното българско вино е именно нашето Kabile Мавруд и Каберне Совиньон “. Кaто пример той даде Villa Yambol Резерва Каберне Совиньон 2014 г. То стана единственото българско вино с двоен златен медал на миналогодишния Concours Mondial de Bruxelles (известен като Световното по вино).

Доказателство за качеството на вината на "Вила Ямбол" са многобройните медали от световни изложения.

Друго награждавано вино е Kabile Мавруд и Каберне Совиньон, което е със златни медали от Mondial de Bruxelles, от Vinalies International, и от London experts in wine.

 

 

Ансамбъл „Тунджа“ вдигна хората на дълго и цветно хоро́, а кукери от Ямбол демонстрираха маскарадни ритуали, с които се слага край на зимата и се дава началото на пролетта и плодородието. Народната певица Поли Паскова пък представи свои авторски парчета посветени на виното и любими народни песни. В центъра на вниманието през целия ден беше Ути Бъчваров със своето кулинарно шоу.

В центъра на вниманието през целия ден беше Ути Бъчваров със своето кулинарно шоу.

„Тук е пълно с тракийски знаци, че по тези земи са се правели още от древността страхотни вина. „Вила Ямбол“ продължава тази велика, хилядолетна история. А където има хубаво вино, има хубава храна и готини хора“, разказа Ути Бъчваров.

 

 

Голямото предимство за „Вила Ямбол“ е, че 90% от вината се правят със собствено грозде, което обезпечава производството. Избата управлява около 10 000 дка лозя – около района на Ямбол и Айтос. Работи с най-популярните и обичани сортове в България: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд.

„Вила Ямбол” реализира продуктите си в над 20 страни от 4 континента. В избата работят над 160 човека.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер