бизнес > бизнес и образование


Най-голям е напливът за британски вузове

Шведски университети за първи път привличат наши студенти, образованието в тях е безплатно

 

6 висши училища от Великобритания, 5 от Холандия, 2 от Дания и 2 международни, дойдоха на крака в България за да си изберат студенти.

Това стана по време на изложението “Световно образование”, организирано от фирма “Интеграл”. Оказа се, че най-желани са бизнес специалностите, биотехнологии, биология, както модерните дисциплини, свързани със зелената енергия.

Над 100 кандидат-студенти са подали документи за университет в чужбина по новата система On Spot Admission, което означава директен прием от изложението в София. Те се явяват на интервю и още на другия ден узнават дали са одобрени или не.

Както и в предишни години най-голям е напливът за продължаване на образованието в британски вузове. Някои от тях за първи път дават отстъпка за отличен успех и доход на семейството до 25 000 паунда на година. Други отпускат 3000 паунда стипендия, но само за отличници.

На тазгодишното изложение за първи път се появиха и шведски университети. Те са привлекателни защото там образованието е безплатно. Освен това имат партньорства с големи компании като ИКЕА. Не е е за пренебрегване и факта, че в Швеция студентите имат право да работят, ако успеят да си намерят работа.

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер