бизнес > бизнес и образование


Българският бизнес среща младите ни сънародници в Берлин на 21-и април

Над 30 компании, опериращи в България, ще вземат участие в ежегодното кариерно изложение на "Български кариерен форум"

В програмата са планувани уъркшопове и презентации, които ще потопят заинтересованите в работната атмосфера на компаниите изложители.

Над 30 компании, опериращи в България, ще вземат участие в ежегодното кариерно изложение на "Български кариерен форум", което ще се състои на 21-и април в Берлин.

Сред изложителите са водещи фирми от сферата на компютърните технологии, инженерните науки, банковия и финансов сектор, консултантските услуги, производството, потребителските стоки и човешките ресурси. Те ще се запознаят с млади български специалисти, учащи и работещи в Западна Европа.

Изложението се провежда за четвърти път в Германия, като предишните издания се състояха в европейския финансов център Франкфурт.

„Направихме крачката към столицата заради засиления интерес на българите в града и околностите. Това е първото българско кариерно изложение с такива мащаби в Берлин и се радваме на голям интерес от фирмите и очакваме много посетители.” – разказва оперативният координатор в Берлин Елена Карагяурова.

Над 100 000 са регистрираните българи в Берлин и прилежащата ѝ провинция Бранденбург, като близо 8 000 от тях са учащи в едни от най-елитните висши учебни заведения във Федералната република.

В програмата са планувани уъркшопове и презентации, които ще потопят заинтересованите в работната атмосфера на компаниите изложители. На разположение на посетителите ще бъде отворен и специален щанд, на който те ще могат да получат съвети и насоки за своето CV.

Една от характерните особености на Форума е, че той не се изчерпва единствено с индивидуалните консултации в деня на събитието, а продължава цяла година и е достъпен от всяка точка на Европа посредством онлайн платформата на "Български кариерен форум". На разположение са десетки обяви за отворени позиции и стажантски програми, за които може да се кандидатства директно чрез прилагане на CV.

Само преди месец се проведе и поредното издание на форума в Лондон. 22 родни компании гостуваха в британската столица и се срещнаха с близо 200 млади сънародници, които живеят, учат и работят  на Острова. Сред посетителите се наблюдаваха както профили със солиден професионален стаж в Западна Европа, така и студенти в начален етап на развитие. Анкета, проведена сред гостите на форума, показа, че в сравнение с минали години, сред младите българи се наблюдава тенденцията да са все по-склонни да продължат своето развитие в родината.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер