хотели > инвестиции


Започва изграждането на първия в България хотел от веригата Marriott

Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка подписаха договор за отпускане на 58.3 млн. евро заем

Сградата ще в висока 113 метра и ще се намира на пл. Македония.

Изграждането на първия хотел Marriott в България ще бъде финансирано от Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка, стана ясно след подписването на договора за отпускане на заем.

Двете банки съвместно ще предоставят 58.3 млн. евро за 12 години на I Tower Development АД – компания, специално създадена за реализацията на проекта в България. 32 млн. евро ще отпусне ЧБТР, 26.3 млн. евро от Пощенска банка, а собствените средства на инвеститора са 35 млн. евро.

Сградата на петзвездния Marriott ще е на пл. Македония, ще бъде висока 113 метра и ще разполага с 232 стаи, конферентни и бални зали.

Проектът включва две сгради. В едната ще има офиси, търговски център, фитнес, СПА, ресторанти. Хотелът ще е разположен от партера до 21-вия етаж на втория блок, а от 22-и до 29-и етаж ще са апартаменти.

Това ще е първият хотел от международната верига в страната и се очаква да е готов до 2020 г.

„Този проект беше замислен още през 2006 г., по това време пазарът на недвижими имоти беше много добър. И тогава през 2008 г. икономиката и пазарът се сринаха и този спад продължи няколко години. Ние обаче никога не загубихме увереност в потенциала на този проект и имахме търпение да изчакаме“, заяви Виторио Горри, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на I Tower Development.

Като акционер в ЧБТР министърът на финансите Венцислав Горанов присъства на подписването на договора и похвали банката, че тя изпълнява пълноценно своята мисия да насърчава чуждестранните инвестиции в България.

От своя страна Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка, заяви, че са горди с участието си в такъв знаков проект − съвместна сделка между двама кредитори, чуждестранни инвеститори и една от най-известните хотелски вериги по целия свят.

„Гледаме за възможности за разгръщане на дейността в Пловдив, Варна и по други места по Черноморието, а защо не и в планинските курорти“, допълни Пол Розенберг, директор на международното хотелско развитие за Европа на Marriott International.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер