бизнес > бизнес и иновации


Четири български стартъпа ще представят България на Start.Up! Germany 2018

Събитието ще се проведе от 7 до 12 октомври в 6 германски града

Над 40 стартъпа от целия свят ще се включат в роудшоуто, където в рамките на една седмица ще имат възможността да представят иновативната си идея

Playground Energy, Connected Bin, Tickеy и АвтоИконом са четирите български стартиращи компании, които ще представят България на международното роудшоу Start.Up! Germany 2018, съобщиха от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Събитието ще се проведе от 7 до 12 октомври в 6 германски града - Дюселдорф, Кьолн, Дортмунд, Есен, Дуисбург и Бохум.

Четирите компании ще бъдат официално представени по време на конференция „Икономика 4.0“ по случай 25 години германска икономика в България, която ГБИТК организира на 20 септември 2018 г. в София Тех Парк. На първите три компании ГБИТК осигурява парична награда.

Германски външнотърговски камари от над 15 страни ще подберат подходящи стартъпи за участие в Start.up! Germany 2018. Целева група са млади компании, разработили иновативен проект в сферата на Insurtech, Smart City или Logistics&Mobility и търсещи немски партньори и/или клиенти.

Над 40 стартъпа от целия свят ще се включат в роудшоуто, където в рамките на една седмица ще имат възможността да представят иновативната си идея и да се срещнат и разменят опит с утвърдени фирми и опитни лидери, представители на фондове за рискови инвестиции от Европа и региона, както и представители на политиката и официални институции.

Playground Energy мотивира децата да играят повече на открито. Компанията произвежда съоръжения, в които има монтиран генератор, който преобразува кинетичната енергия в електрическа. Тя от своя страна може да активира различни приложения за игри, светлини и звуци.

ConnectedBin разработва решение, което прави контейнерите за отпадъци „умни“ и позволява да се наблюдават и управляват дейностите по събиране на отпадъците в реално време, като улеснява управлението и извозването на боклука.

Tickеy разработва решение, улесняващо пътуването в градска среда, позволявайки плащането да се осъществява посредством смартфон. Приложението използва сензори за близост, като показва най-добрия и бърз маршрут от точка А до точка Б с градски транспорт. С него може да се плати в автобуса, метрото и трамвая.

АвтоИконом предоставя услуга, при която професионален шофьор откарва и връща колата в избран или препоръчан от компанията сервиз, с което пести време на своите клиенти.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер