Банер

компании > публични компании


АББ строи нов завод в Петрич

Инвестицията е за 7 млн. лв., като това е петата производствена база у нас

Заводът ще осигури нови 420 работни места.

Шведско-швейцарското дружество АББ започва изграждането на нов завод в Петрич. Компанията е лидер в производството на продукти за електроснабдяване и за индустриална автоматизация и това ще е втората голяма инвестиция в региона и петата ѝ производствена база в България.

Инвестицията е в размер на 7 млн. лева и ще бъдат създадени още 420 работни места. Предприятието ще е с площ от 7 400 кв.м. и ще произвежда продукти ниско напрежение за АББ. Новият завод ще бъде изграден до първата база в града.

Той ще включва производствено хале с площ от 3 500 кв. м., административна част с площ 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули.

„Решението да направим нова инвестиция в района на Петрич дойде след като станахме свидетели на изключително високото ниво на работа на първия ни завод в града. Местният екип работи с отлична ефективност за постигането на начертаните цели“, сподели Франк Вентцлер, регионален мениджър за бизнес направление „Сградна апаратура“.

АББ oтвopи пъpвия cи цeнтъp пpeз 1996 г., ĸойто e paзпoлoжeнa нa плoщ oт 5000 ĸвaдpaтни мeтpa. Taм ce пpoизвeждaт пpoдyĸти, изнacяни зa Гepмaния и Швeйцapия. Koмпaниятa имa oщe бaзи в Paĸoвcĸи и Ceвлиeвo, както и cepвизнa бaзa във Bapнa.

Зa минaлaтa гoдинa мeждyнapoднaтa гpyпa нa АББ oтчитa пpиxoди в paзмep нa 34,31 милиapдa дoлapa.

„В качеството си на бивш управител на първата производствена база, за мен е много специален момент да видя как АББ продължава да се разраства в Петрич. През годините предприехме доста добри начинания и назначихме на работа много квалифицирани кадри, които доказаха на АББ Груп, че Петрич има потенциала да се развива дори още повече”, сподели Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на дружеството в България.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер