експорт > пазари


Вината на „Винпром Свищов“ - търсени в Европа и Азия

Основните европейски пазари на свищовския винпром са Германия, Чехия и Полша, а най-голямата експозиция на компанията към Азия е за Виетнам

Георги Василев, мажоритарен собственик: „Винпром Свищов” е една легенда.

С музика на Гершуин, Нат Кинг Кол и Карлос Гардел и с представяне на новата серията вина „Le Vin” отпразнува своята 70-годишнина „Винпром Свищов” - доказано име в българската винена култура.

Изисканото парти събра приятели и почитатели на винарната в столичната галерия „Структура”. С приветствие към тях се обърна мажоритарният собственик на „Винпром Свищов” Георги Василев, който акцентира върху историята и най-вече постигнатото в последните 10 години. Той посочи, че от старо социалистическо предприятие с масиви с намаляло плододаване и остаряла производствена база „Винпром Свищов” се е превърнал в модерно предприятие с втория по големина лозов масив в Северна България – близо 4000 дка. В емоционално изказване той отбеляза, че „Винпром Свищов” е една легенда.

Изпълнителният директор на „Винпром Свищов“ Владимир Георгиев, изпълнителният директор на „Винарна Свищов“ Ивона Разлогова, мажоритарният собственик на „Винпром Свищов“ Георги Василев и главният технолог Тихомир Петров.

В емоционално изказване той отбеляза, че „Винпром Свищов” е една легенда.

„Наред с ресурсната база беше обновена и производствената. Бяха въведени в експлоатация нови преси и съоръжения за винификация, както и нови съдове за съхранение. Това поставя правенето на вино на съвременно ниво, което се доказва от завоюваните над 40 отличия от български и международни винени конкурси за последните две години”, каза изпълнителният директор на „Винпром Свищов” Владимир Георгиев.

Водещият на вечерта Андрей Слабаков даде думата на Федерико Ричи, главен консултант на  винарната, който представи на гостите белите и червени вина от елегантната серия "Le Vin", а за празничното настроение се погрижиха музикантите Бояна Желязкова и Ясен Обретенов.

Освен добре познати на пазара в България, вината на „Винпром Свищов“ са търсени в Европа и Азия. Основните европейски пазари на свищовския винпром са Германия, Чехия и Полша, а най-голямата експозиция на компанията към Азия е за Виетнам.

Мажоритарният собственик на „Винпром Свищов“ Георги Василев (вляво) и главният консултант Федерико Ричи.

“Винпром Свищов” произвежда годишно около 2 млн. бутилки вино.

Добре селектираният асортимент, екипът от специалисти и прецизността в технологичната обработка, допринасят за отличните резултати на винарната.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер