експорт > пазари


Износът ни за Китай за първите шест месеца на 2018 г. е 366.7 млн. долара

Търговията ни с азиатската държава се е увеличила с 22% и надхвърля 1.135 млрд. долара

Данните изнесе министърът на икономиката Емил Караниколов в изказването си по време на Четвъртата среща на местните лидери „16+1“ в София, която бе открита ог премиера Бойко Борисов.

За последните 10 години българският износ за Китай се е увеличил десетократно, а през първите шест месеца на 2018 г. нараства с още 10% спрямо 2017 г. и възлиза на 366.7 млн. щ.д.

Данните съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов в изказването си по време на Четвъртата среща на местните лидери „16+1“, която се проведе в София.

За първото полугодие на 2018 г. търговията с Китай се увеличава с 22%, спрямо същия период на 2017г. и надхвърля 1.135 млрд. щ.д.

„Вярваме, че има още възможности за по-нататъшно разширяване на българския износ за Китай“, изтъкна още Караниколов. Той подчерта, че с цел лансиране на българските продукти на китайския пазар, България ще участва следващия месец в първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки, който ще се проведе в Шанхай. Участие ще вземат 32 български фирми от секторите: хранително-вкусова промишленост, козметика и услуги.

В рамките на форума бе подписан Меморандум за сътрудничество между Министерството на икономиката и Департамента по търговия на Хънан. Хънан е една от е най-големите китайски провинции, както и един от най-силните икономически центрове с население над 100 млн. жители.

Меморандумът е рамков и предвижда съдействие и подкрепа за създаване на нови и разширяване на съществуващите бизнес контакти между предприятията от България и провинция Хънан.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер