експорт > пазари


Зам.- министър Лъчезар Борисов: Потенциал за широко присъствие на китайския пазар имат българското вино, розовото масло и киселото мляко

„Висококачествените български продукти могат да намерят добър прием в провинция Шънси, чието население достига 37 милиона души“, заявил Борисов при срещата си с Уей Зънджун, вицегубернатор на китайската провинция Шънси

Вицегубернатор Уей Зънджун е отправил покана за българско участие в Четвъртото издание на изложбата „Пътят на коприната“, което се провежда в столицата на провинцията – гр. Сиан.

Възможностите за развитие на търговско-икономическото сътрудничество между България и провинция Шънси са обсъдили заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и вицегубернаторът на китайската провинция Шънси, Уей Зънджун, съобщават от икономическото министерство.

Заместник-министър Борисов запознал китайската делегация с инвестиционната и бизнес среда у нас. Акцент бил поставен върху ускореното развитие на аутомотив индустрията и ИКТ сектора в България. „Приветствам китайските компании от провинция Шънси, желаещи да разширят дейността си в Европа, да се възползват от предимствата, които страната ни предоставя, за да установят у нас свои производствени бази и R&D центрове“, посочил Борисов.

Икономическият заместник-министър подчертал, че в областта на търговията потенциала за широко присъствие на китайския пазар имат българското вино, розовото масло и киселото мляко. „Висококачествените български продукти могат да намерят добър прием в провинция Шънси, чието население достига 37 милиона души“, заявил Борисов.

Вицегубернатор Уей предложил да бъде организирано посещение на бизнес делегация от провинция Шънси в България, за да могат представителите на китайския бизнес да се запознаят на място с условия за бизнес и инвестиции във всички сектори с потенциал. Той отправил покана за българско участие в Четвъртото издание на изложбата „Пътят на коприната“, което се провежда в столицата на провинцията – гр. Сиан.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер