експорт > международни изложения


Градинари от цял свят в страната на лалетата

На Floriade 2012 се очаква да дойдат над 2 милиона посетители и повече от 175 изложители от Холандия, Европа, Африка, Азия и Америка


Най-голямото световното градинарско изложение отваря врати на 5 април и ще продължи цели 6 месеца - до 7 октомври. Досега 40 страни са са се регистрирали за участие.

 

Това е едно от най-големите международни изложения в света. То е на площ от 66 хектара, от които 40 хектара са изложбена площ. Очакват се над 2 милиона посетители. Щандове ще разположат над 100 изложители от Холандия и 75 компании от Европа, Азия, Африка и Америка.

 

Floriade се провежда веднъж на всеки десет години в Холандия. През периода от април до средата на октомври 2012 г., ще бъде факт шестото му издание  в регион Венло.

Местоположението е перфектно: в сърцето на Европа, на границата между Холандия и Германия.

Изложението ще се проведе в центъра на „Зелено пристанище” Венло. Името „Зелено пристанище” се използва за икономически мрежи от фирми, организации и институти, участващи в градинарството. Венло е едно от петте „Зелени пристанища” в Холандия. Заедно те образуват движещата сила на целия Холандски градински комплекс и включват целия градински комплекс между Неймеген и Ситард.
Участващите страни, фирми, градинарски дружества, обществени и международни организации ще имат възможност да се насладят и потопят в света на цветята, растенията, дърветата, плодовете и зеленчуците.

Но Floriade 2012 предлага много повече. Всеки ден ще има културна програма, музика, танци, литература, театър от цял свят. С безброй вълнуващи, новаторски и интересни и образователни дейности, изложението е грандиозно пътешествие за деца и възрастни. Различни ресторанти и приятелски настроени, гостоприемни кафенета ще предлагат на посетителите вкусна местна и интернационална кухня.

С помощта на сетивата: зрение, слух, вкус, допир и мирис ще можете да опитате от първа ръка, как градинарството оказва влияние върху качеството на нашето ежедневие.

Подтеми на изложението

  • Релакс и лечение

  • "Зелен" двигател

  • Образование и иновации

  • Околната среда

  • Световното сценично шоу

Релакс и лечение - Живейте
Градинарство прави живота по-здравословен чрез насърчаване, то подсилва нашето физическо и психическо благополучие. Тази тема включва още здравословното хранене, туризъм, почивка и спортни дейности.

"Зелен" двигател - Устойчивост
Градинарството е един от най-важните икономически двигатели и е доставчик и производител на зелена енергия. Floriade 2012 г. ще покаже цялата верига в сектора: от разработката на продукти и логистични функции до контакт с крайните потребители. Области като биологични науки, науките за живота, устойчива енергия и газове като източник на енергия също се вписват в тази рамка.


Образование и иновации
Floriade 2012 г. ще насърчи взаимодействието между градинарството, образованието и иновациите. Фокусът ще бъде върху увеличаването на познанията в целия Европейски регион, с център за информация за иновации в градинарския сектор. Това ще  даде възможност да се изгради уникален, ориентирана към бъдещето регион, в който градинарството, знанията и образованието, да вървят ръка за ръка.

Околна среда - качество на живот 
Трудът в зелена среда, подобрява качеството на живот. Градините и балконите са неразделна част от нашия дом - части, които ни изправят директно с използването на естествени суровини и въздействието, което всичко това оказва върху качеството на нашия живот, и сега, и в бъдеще. Зелените продукти играят съществена роля в световните екологични проблеми. Така, че тази тема също обхваща теми като зелен град, градините,  архитектура, климат и възприятието ни за нов живот.

Светът сценично шоу - Култура "Сближаване" 
Природа и култура са тясно свързани помежду си. Изкуство, култура и развлечения вдъхновяват градинарския сектор и обратно. В целия парк посетителите ще имат възможност да се насладите на цялата гама от развлечения, изкуство и култура. На Floriade ще се проведат семинари, международни и театрални представления, творчески прояви, в които младите и възрастните хора ще могат да вземат участие. Това е и мястото, където ще могат се срещнат и да общуват гостите от страните-участнички.

Публикацията е осъществена с любезното съдействие на Експоцентър ООД  

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер