експорт > пазари


България може да изнася за Египет продукти на хранително-вкусовата промишленост, селскостопански продукти, електрическа и електронна апаратура, както и строителни материали

Министър Караниколов: Развитието на нови индустриални зони е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции

"Най-бързо развиващи се сектори на българската икономика са информационните и комуникационни технологии, както и технологичните паркове", отбелязва икономическият министър.

България би могла да изнася за Египет продукти на хранително-вкусовата промишленост, селскостопански продукти, електрическа и електронна апаратура, строителни материали и др. Това е заявил министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с министъра на инвестициите и международното сътрудничество на Египет Н. Пр. д-р Сахар Наср, съобщава икономическото министерство.

„Развитието на вече съществуващите индустриални зони и създаването на нови е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции. България може да предложи макроикономическа и политическа стабилност, което е от първостепенно значение за всяка инвестиция“, допълнил министърът. Той подчертал, че  през последната една година е налице изключително активизиране на двустранните ни отношения и се надява, че всичко това ще доведе и до стартиране на конкретни проекти. Като най-бързо развиващи се сектори на българската икономика икономическият министър посочил информационните и комуникационни технологии, както и технологичните паркове. „Уверен съм, че ще постигнем и нарастване на двустранната търговия, чието равнище не отговаря на възможностите на България и Египет“, допълнил той.

Двете страни са се обединили в мненията си за организиране на съвместен бизнес съвет в най-кратки срокове, чрез който фирми от двете страни ще имат възможност да се запознаят със съществуващия потенциал в различни икономически сектори.

Министър Караниколов заявил, че той и екипът му се стремят да поддържат интензивен диалог с традиционните партньори на България в Близкия Изток и Северна Африка. „Надяваме се с конструктивни разговори и срещи да допринесем страната ни да развива пълноценни и взаимноизгодни отношения с Египет във всички области от взаимен интерес - икономика, енергетика, земеделие, туризъм, култура, образование“, казал министър Караниколов.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер