туризъм > екзотични дестинации


Хотели предлагат необикновени развлечения

Къде по света кучето ви може да се научи да кара сърф, а вие да играете поло или сами да си свивате пури

 

Какво ли не измислят хотелиерите в опитите си да привлекат повече туристи и да направят престоя им по-интересен. Фитнес и спа центровете вече са класика, която не впечатлява никого.

Виж уроци по сърф за домашни любимци или професионално студио, в което да запишете собствен компакт диск, това е друга работа.

 

Защо язденото на вълните да е само за хора, се питат в Loews Coronado Bay Resort & Spa (www.loewshotels,com) в Коронадо, Калифорния и организират уроци по сърф за кучета, при това на специален плаж за домашни любимци.

 

Кутретата се учат да пазят равновесие върху дъската за сърф и да обяздват малки вълни, след което биват възнаградени със сьомга и телешко. Кучето ви няма шорти или кърпа за глава? Никакъв проблем, на територията на курорта има и “кучешки бутик”, наречен Lucky Dog.

 

Гуен Стефани и Ейми Уайнхауз са записвали хитове в звукозаписното студио на хотел Geejam (www,geejamhotel.com) в Ямайка. Сега е моментът гостите да открият скритата рок звезда в себе си.

 

На туристите се предлага не само да разгледат студиото и да поприказват със звукорежисьора, но и да запишат собствена песен, а на раздяла получават CD със своето произведение.

 

Играли ли сте някога поло? Едва ли, но в Estancia Vik Jose Ignacio (www.vikretreats.com), хотел край Пунта дел Есте, Уругвай, гостите получават ексклузивен достъп до игрището за поло и конюшните на хотела, и могат да вземат уроци по поло от професионалисти.

 

Така ще имат възможност да развъртят стика на игрището, на което са се подвизавали някои от най-прочутите играчи на поло в света като Адолфо Камбиасо и Бартоломе Кастаньола. Самото игрище, от което се открива фантастична панорама към лагуната и Атлантическия океан, е смятано за най-живописното в Южна Америка.

 

Друга необичайна възможност предлага хотел Crillon le Brave (www.crillonlebrave.com), разположен близо до рая на трюфелите – Мон Венту в Прованс. Затова едва ли има по-подходящо място да се научите как да ги откривате.

 

Тъй като трюфелите растат под земята, компания на любознателните гости на хотела правят специално обучени кучета, които откриват безценните гъби. “Ловът” на трюфели е придружен от обяд във винарска изба, където програмата включва дегустация на вина и кулинарна демонстрация на тема трюфели.

 

Как се правят макарони по италиански може да научите и в Ню Йорк. Майсторът на италианските специалитети Сандро Микели от ресторант Adour Alain Ducasse в хотел St.Regis New York (www.starwoodhotels,com) преподава на желаещите изкуството на приготвяне на макарони, подправени с необикновени комбинации от кокосови орехи, шоколад, пасифлора, розова вода и прочие.

 

Ако у нас лобизъм е мръсна дума, във Вашингтон правят пари от това. И то не само лобистите, но и хотелиерите. The Fairmont Washington (www.fairmont.com) има програма, наречена “Как да прокараме закон”, която учи гостите как да се ориентират из сложните процедури за прокарване на закони, а в ролята на техни учители влизат официално регистрирани лобисти.

 

Гостите в Graycliff Hotel (www.graycliff.com) в Насау имат възможност да станат истински познавачи на пурите. Те се учат да сортират и почистват тютютневите листа и да свиват пури. Урокът започва с историята на тютюна, белезите, по които се познават добрите листа и умението да се смесват, за да се получи качествена пура.

 

В Ojai Valley Inn & Spa (www.ojairesort.com) в Калифорния пък гостите получават 90-минутна лекция на тема етерични масла.След като тестват 40 различни съставки, те могат да забъркат собствен уникален бленд.

 

И ако това ви се вижда сложно, хотел Le Richemond (www.lerichemond.com) в Женевапредлага уъркшоп, който ще ви научи как да сглобявате ETA 6497, изключително фин и сложен часовников механизъм.

 

Курсът се организира с помощта на прочутия швейцарски институт Fondation Haute Horlogerie, а участниците, надзиравани от опитни часовникари, трябва да разглобят всичките 78 части на механизма и да го сглобят отново.

 

Милко Стоименов, списание Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер