Банер

за ценители > lifestyle


Бутилка - легенда, строго пазена в тайна, пристига за Уиски Фест София 2019

Тя ще бъде бижуто на феста, обещават организаторите

Посланиците на Великобритания, Ирландия и САЩ ще открият престижното събитие

Колекционерите на уиски нямат търпение за най-голямото събитие в света на уиски-културата у нас, като бижуто на феста е строго пазена тайна, но със сигурност появата му няма еквивалент до този момент, обещават организаторите. Легендарната бутилка с уиски ще пристигне за осмия Уиски Фест София, който по традиция ще бъде открит от посланиците на САЩ, Великобритания и Ирландия в петък, 25 октомври в Sofia Event Center.

Тридневният празник, който се утвърди като най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, ще събере на едно място над 300 вариации на марки уиски от цял свят, сред тях и собствената марка „Уиски Фест София“. Един от гостите на очаквания фестивал на уиски-насладите ще спечели пътуване до три дестилерии в Шотландия за двама, както и Golden Tour на култовата атракция The Scotch Whisky Experience в сърцето на Единбург.Билетите за Уиски Фест са в продажба онлайн на https://bilet.bg/en/events/whiskey-fest-sofia-2019/1473, а могат да се купят също така и в Sofia Event Center по време на самото събитие.

На касите на фестивала ще се продават допълнителни уиски кредити, както и „златни” кредити за много специални уискита. Всеки уиски кредит е равен на половин унция – 15 мл, което според експертите е достатъчно, за да може човек да разбере дали иска отново от същото или е готов за нови усещания. Ценителите могат да избират между два вида билети: тридневният струва 45 лв. с включени 15 уиски кредита или неделен – 30 лв. с 10 уиски кредита. И двата вида достъп предоставят още оригинална дегустационна чаша Glencairn, справочник с марките и дестилериите, бутилка вода.

Редовни посетители на феста споделят, че е най-добре да стартирате дегустациите с най-високия клас от избраните от вас напитки, за да се насладите на всяка глътка подобаващо и да усетите различните нюанси на различните питиета. Организаторите на Уиски Фест София насърчават пиенето на много вода между дегустациите, както и хапването, и съветват гостите на фестивала да заменят шофирането с алтернатива.Уиски Фест София не само представя качествени напитки, той е истински празник на вкусовете, ароматите и усещанията, който посреща стотици почитатели на уиски културата, които имат много общи теми.

От години Уиски Фест София е известен като възможност за бизнес контакти, за срещи със стари приятели и запознанства с нови. Интересни уиски-факти ще изненадат не само новаците, но и познавачите – на щандовете ще ви посрещнат експерти, а лекторите ще ви запознаят с невероятни истории от уиски света.По време на събитието гостите имат богат избор от преживявания.

Ще има специална зала за коняк и ром, бариста кът за любителите на кафе напитки и фууд корнер, където ще има деликатеси със сосове от уиски. В допълнение, талантливата джаз звезда Велека Цанкова и прекрасното soul duo Лина Никол & Алекс Васев ще радват посетителите с изпълненията си на живо, а феновете на интересните напитки ще могат да опитат най-новото в уиски-коктейлите, някои на основата на бира - според световните тенденции. Любителите на пури ще се насладят на аромата им на специално отоплена тераса.

Един от дните на Уиски Фест София съвпада с Димитровден и това е страхотен шанс имениците да отпразнуват подобаващо. В събота срещу неделя ще спим с един час повече заради смяната към зимно часово време и ще можем да сме отпочинали за последния ден на феста.Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2019 ще намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia

За повече информация може да пишете на електронен адрес Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Всички удоволствия, които предлага Уиски Фест, са достъпни само за пълнолетни лица. Организаторите и официалните представители на марките апелират: Консумирай отговорно!www.konsumirai-otgovorno.bg


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер