Банер

за ценители > винен бизнес


Christmas Sommelier Market 2019 - витрина на енотечните вина на България

Първият по рода си винен маркет в България ще представи много от редките български вина от стари реколти

Организаторите от Sommelier.BG са включили само 30 изложители, за които може да се каже, че са сред най-добрите в България.

Остават броени дни до премиерата на Christmas Sommelier Market 2019. Той ще се проведе на 7 декември от 12 до 20 часа в Централния военен клуб в София. Подобно събитие, което поставя акцент върху български вина от стари реколти и топ вина, специално подбрани сред вносителите, се прави за първи път в България. Организаторите от Sommelier.BG са включили само 30 изложители, за които може да се каже, че са сред най-добрите в България.

„Винената сцена в България е богата на добри винени изложения, но в препълнените зали трудно се оценяват достойнствата на енотечните и отлежали вина, затова те и не се показват. Чрез Christmas Sommelier Market искаме да дадем възможност на любители и ценители на виното да се докоснат, дегустират и оценят подобаващо точно тези редки вина“, казва управителят на Sommelier.BG Георги Михов.

Колко могат да отлежават българските вина? Как се променят вината, когато отлежават? Какво е вертикална селекция на 3, 4 или 5 реколти? Christmas Sommelier Market ще даде възможност на своите посетители сами да намерят отговор на тези и други въпроси като ги срещне с редките вина в България. Колекционери, любители и професионалисти ще имат уникалния шанс да дегустират: вертикални селекции на енотечни вина; вина от стари реколти, налични само в избите на винарните и вносителите; вина, които не се търгуват масово в търговските мрежи.

Каберне Совиньон и Мерло от 1999 година, 6 литрова бутилка Мерло, Каберне Совиьнон и Рубин от 2012 година, Мавруд Резерва от 2009 година, пенливо вино от 2006 година, червенo вино от 2012 година с 97 точки от Wine Advocate, са само някои от вината, които правят събитието уникално за България и със сигурност ще оставят незабравими спомени в посетителите. Те ще имат рядката възможност да попълнят личните си колекции, както и да решат въпроса с коледните подаръци от специално обособен щанд, на който някои от вината ще се продават.

Билети и подробна информация за първия по рода си винен маркет можете да откриете на Christmas Sommelier Market

Повече за Sommelier.BG

Създаден през 2018 година от известния сомелиер Георги Михов, Sommelier.BG печели доверието на винопроизводители и потребителите на българско вино със своя професионален и независим винен рейтинг. Чрез уебсайта и мобилното приложение читателите на Sommelier.BG имат достъп до богата база данни с дегустационни бележки и рейтинги на български вина, интервюта, новини и винени анализи.

(www.sommelier.bg)
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер