експорт > пазари


За седма поредна година връчваме наградите “Експортьор на годината”

Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени

Патрон на събитието за седма поредна година е Министерството на икономиката, а негови спонсори - Българска агенция за експортно застраховане и Онкор ООД.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg ще връчи на днес за седма поредна година наградите “Експортьор на годината”, върху които държи изключителните права. Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

Класациите са изготвени от рейтинговата агенция “Актив”, независим член на Geneva Group International, и са проверени от Националния статистически институт.

Големите награди ще са за: Най-големи приходи от експорт за 2018 г., Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2018 г. и Най-устойчиво развитие в експорта през 2018 г.

Освен големите призове, ще бъде връчена и награда за Най-големи приходи от експорт за 2018 г. в секторите Металургия, Машиностроене, Минна и добивна индустрия, Фармация, Текстил, Производство на храни и напитки, Транспорт и логистика и Парфюмерия и козметика.

Патрон на събитието за шеста поредна година е Министерството на икономиката, а негови спонсори - Българска агенция за експортно застраховане и Онкор ООД.

Конкурсът е от изключително значение, защото наградите ще донесат престиж на компаниите победители и защото това ще стимулира останалия малък и среден бизнес, върху който се крепи експортът на България. А той е локомотивът на всяка една икономика.

Силният експорт означава силни компании, а оттам силна държава и по-висок стандарт на живот на нейните граждани.

Конкурсът “Експортьор на годината” бе първият опит да се отдаде заслужено внимание на българския износ, който се увенча с успех.  През месец юни 2014 г. беше учреден “Клуб на експортьора”, а броят на фирмите, които влизат в него, непрекъснато расте.

Церемонията по връчването на наградите “Експортьор на годината” ще се състои на 4 декември, сряда, от 19.00 часа, в Централното фоаей на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

(Очаквайте публикация с всички номинирани за големите призове и за призовете в отделните сектори)
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер