Банер

за ценители > винен бизнес


Посланик: Във Виетнам пият българска ракия

Посланик Чан Ван Тхин призова българските предприемачи да стъпят на виетнамския пазар

 

В годините след 1989 г. стокообменът между България и Виетнам се е увеличил около 4 пъти и е стигнал близо 90 милиона долара

Ако български предприемачи искат да стъпят на виетнамския пазар, сега е подходящият момент. От 1986 г. икономиката на Виетнам е нараснала около 6 пъти, което е повлияло положително и на жизнения стандарт в страната. Това е казал при визитата си в Сливен виетнамският посланик у нас Чан Ван Тхин, цитиран от Дарик радио – Сливен.

 

Пред репортер на сайта „Сливенски вести" Чан Ван Тхин е отбелязъл, че в годините след 1989-та стокообменът между България и Виетнам се увеличил около 4 пъти. По думите му в началото на Прехода те са били за 20-30 милиона долара, а сега сме стигнали 80-90 милиона долара.

 

Във Виетнам ядат българско кисело мляко и сирене, пият българска ракия, допълнил посланикът. Той споделил, че от българската кухня предпочита шкембе-чорбата и ястия с агнешко месо.

 

Посланик Чан Ван Тхин посочва и сферите, в които отношенията между България и Виетнам се затвърждават – политически, културни, образователни и в отбраната.

 

При посещението си в Сливен посланикът дарил на Старческия дом в града и на децата в социалния дом в Кермен хранителни продукти, дрехи и лекарства. Той e бил придружен от кмета на общината Кольо Милев. В разговор двамата са обсъдили възможностите за сътрудничество и побратимяване на Сливен с град от Виетнам, съобщава Дарик радио – Сливен.

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер