експорт > пазари


Износът за Германия е в размер на 1,837 млрд. евро, което е ръст от 2.7%, спрямо миналата година

Зам.-министър Стамен Янев: 30% от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с немско участие

През последните години отчитаме засилване на активността и интереса на германските компании към инвестиции в страната ни, като се реализират нови инвестиционни проекти или се разширяват вече съществуващи производствени бази, отбелязва Стамен Янев.

„Федерална република Германия е водещ външнотърговски партньор на България и българското правителство отдава голямо значение на развитието на търговско-икономическите отношения между двете страни. Това e заявил заместник-министърът на икономиката Стамен Янев по време на Българо-германски бизнес форум. Той подчертал, че въпреки пандемията и последвалата я криза за периода януари-май 2020 г. износът за Германия е в размер на 1,837 млрд. евро, което е ръст от 2.7%, спрямо същият период на миналата година, съобщава икономическото министерство.

В рамките на форума зам.-министър Янев отбелязал, че българското правителство работи в посока за още по-голямо задълбочаване на търговско-икономическите взаимоотношения между двете страни. По негови думи през последните години отчитаме засилване на активността и интереса на германските компании към инвестиции в страната ни, като се реализират нови инвестиционни проекти или се разширяват вече съществуващи производствени бази. „Доказателство за това, е че 30% от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с немско участие“, заявил зам.-министър Янев.

В заключение зам.-икономическият министър уверил присъстващите на форума, че българското правителство ще продължи да поставя във фокуса на външноикономическата си политика търговските отношения с Германия. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер