туризъм > екзотични дестинации


Coeur d' Alene – САЩ

Уникалното на това голф игрище е, че 14-ата дупка е разположена върху изкуствен остров

 

Разстоянието, на което изкуственият остров отстои от брега, се контролира с помощта на компютър и се променя всекидневно, но обикновено е около 147 ярда (стандартен тий), или 134 метра

The Coeur d' Alene Resort е луксозен курорт, разположен на бреговете на езерото Кьор д' Ален в северната част на щата Айдахо, близо да границата с Канада.

 

Може да чуете да го произнасят и като Кор Дълейн, но името е френско, дадено от френски изследователи. Те били първите европейци, достигнали тези земи и нарекли индианското племе, което и до днес обитава бреговете на езерото, кьор д' ален, или сърцето на шилото, заради хитростта и упоритостта, проявени при търговията с европейските заселници.

 

Именно това индианско племе е собственик на хотела и казиното в курорта (специален закон, приет от Конгреса, позволява хазарта на територията на индианските резервати), както и на разположеното наблизо голф игрище Circling Raven (Кръжащ ястреб).

 

Нас обаче ни интересува голф игрището, на територията на The Coeur d' Alene Resort, защото то е наистина уникално.

 

Причината се крие не в красивата природа или, живописния дизайн на игрището (то е превърнато в истинска градина, в която са засадени 1500 диви цветя, 4000 петунии, 25 000 хвойни, 30 000 стръкчета здравец и прочие), а в дръзкото хрумване една от дупките (14-ата, ако трябва да бъдем точни) да бъде разположена върху изкуствен остров.

 

Това всъщност е огромен понтон с площ от над 1300 км.м, оформен като истински зелен оазис във водите на езерото. Теглото на понтона достига цели 2265 тона, но е силно зависимо от степента на влажност на тревата.

 

Разстоянието, на което изкуственият остров отстои от брега, се контролира с помощта на компютър и се променя всекидневно, но обикновено е около 147 ярда (стандартен тий), или 134 метра.

 

Освен че игрището на The Coeur d' Alene Resort е едно от най-добрите в Америка (GolfWorld го поставя в първата тройка, а Golf Digest му дава 5 звезди, при положение че само 16 от общо 6200 игрища са сред номинираните), курортът може да се похвали с изключителен спа център, който MSNBC определя като “най-романтичния в Америка”, а Conde Nast Traveler го поставя в “Златния списък” (The Gold List) на най-добрите в света.

 

Факти в цифри: 18 дупки, пар 71, дължина 6221 м


Адрес: The Coeur d' Alene

115 S. 2 nd St., Coeur d' Alene, ID 83814, USA

 

Уебсайт: www.cdaresort.com

 

(Стане ли дума за голф, представяме си зелени поляни и спокойна, аристократична игра, която определено не повишава нивото на адреналина.

Мнозина голфъри обаче търсят нещо по интересно, по-екзотично, по-предизвикателно... Дори това да означава нилски крокодили във водното препятствие, нечовешка жега в Долината на смъртта или място за начален удар, до което се стига само с хеликоптер... Затова ви представяме 9 уникални голф игрища от различни краища на света. Вече ви разказахме за Furnace Creek Golf Course и Legend Golf & Safari Resort. Сега ви представяме Coeur d' Alene. Очаквайте репортаж за Wolf Creek Golf Club).

Милко Стоименов, списание Trevel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер