туризъм > екзотични дестинации


9 необикновени голф игрища

The Lost City Golf Course – Южна Африка

Водното препятствие край дупката с фаталния номер 13 е дом за 38 кръвожадни нилски крокодила

Неслучайно прочутият южноафрикански курорт Sun City Resort е избрал за свое мото фразата Africa's Kingdom of Pleasure.

Той предлага и суперлуксозни хотели с приказна архитектура, и всевъзможни начини за почивка и развлечение – от аквапарк и детски клуб през казино и нощни клубове чак до конна база и сафари в съседния национален парк Пиланесберг.

И голф естествено. При това игрищата са две. Едното е наречено на името на прочутия майстор на тази игра Гари Плейър (апропо, именно той е дизайнерът и на двете игрища) и може да се похвали с внушителните 7162 м, другото е The Lost City Course и именно то попада в нашата класация.

Причината не се крие нито в уникалния дизайн, нито в невероятната живописна гледка наоколо, а в дупката с фаталния номер 13. Там има водно препятствие, езерце, пълно не с лебеди както е по близките голф игрища в тази част на страната, а с 38 нилски крокодила, докарани от съседна ферма за крокодили.

Изгубите ли топка тук, тя със сигурност ще се озове в търбуха на някое от тези лакоми влечуги. Същото важи и за всеки голфър, който прояви неблагоразумието да слезе до езерцето, заобиколено от висока каменна стена.

На това игрище можете да срещнете и други диви животни. Най-голяма е вероятността да попаднете на стадо палави (а нерядко и крадливи) бабуини, по-малка – грийна да прекосят антилопи или зебри.

Какво друго можем да кажем за това игрище? Релефът му се променя от планински към пустинен и от савана към горски парк. За фон служат приказно красивите планини около Sun Sity Resort и изумрудено синята огърлица от изкуствени езерца, заобиколила голф клуба.

Специалистите твърдят, че това е игрище, на което ще имате възможност да опитате всеки един от 14-те стика, които носите със себе си.

Може да изглежда странно, но като дължина The Lost Sity Golf Course е малко по-късо от Garry Player Golf Course, а използването на количките за голф е задължително, докато на по-дългото игрище изобщо не се предлагат и там голфърите трябва да разчитат единствено на добрата си физическа кондиция.

Факти & цифри: 18 дупки, пар 72,
дължина 6983 м

Адрес: Sun Sity Resort North West Province, South Africa

Уебсайт: www.suninternational.com

(Стане ли дума за голф, представяме си зелени поляни и спокойна, аристократична игра, която определено не повишава нивото на адреналина.
Мнозина голфъри обаче търсят нещо по интересно, по-екзотично, по-предизвикателно... Дори това да означава нилски крокодили във водното препятствие, нечовешка жега в Долината на смъртта или място за начален удар, до което се стига само с хеликоптер... Затова ви представяме 9 уникални голф игрища от различни краища на света. Вече ви разказахме за Furnace Creek Golf Course, Legend Golf & Safari Resort, Coeur d' Alene, Wolf Creek Golf Club, Nullabor Links & Coober Pedy Opal Fields и Ууманаг. Сега ви представяме The Lost City Golf Course. Очаквате репортаж да деветото необикновено голф игрище - Arikikapakapa).


Милко Стоименов, списание Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер