финанси > банки


Радослав Миленков в управата на Общинска банка

Новият член на Управителния съвет на банката има богата професионална биография зад гърба си

Той бе избран заради дългогодишната му успешна дейност в банковия сектор и доказания висок професионализъм, коментира Сашо Чакалски, председател на УС и изпълнителен директор на Общинска банка

Радослав Миленков е новият член на Управителния съвет на Общинска банка. Той бе избран от Надзорния съвет на ОБ за член на Управителния съвет и встъпи в длъжност на 4.06.2012 г. 

Професионалният опит на Радослав Миленков включва различни позиции в областта на банковото дело, одитирането, финансовото моделиране и бюджетиране на финансови институции, инвестиционния мениджмънт, консултантските услуги и др.


Непосредствено преди да стане част от Общинска банка, Радослав Миленков е бил главен изпълнителен директор и прокурист на Изи Асет Мениджмънт АД, където се е занимавал със стратегическото развитие на компанията и управлението на рисковете.

Заемал е длъжностите главен финансов директор и член на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка АД от 2005 до 2011 година, където е отговарял за управлението на финансите и счетоводството на банката.

Бил е член на Надзорния съвет на Унибанка АД, Скопие, Македония и член на Одитния комитет на Първа инвестиционна банка – Албания АД в Тирана, Албания от 2007 до 2011 година.

Като директор на „Специализирана служба вътрешен контрол” в ПИБ АД е отговарял за вътрешния одит, а преди това е работил и като одитор в Делойт и Туш България. 

„Радослав Миленков беше избран за член на Управителния съвет на Общинска банка заради дългогодишната му успешна дейност в банковия сектор и доказания висок професионализъм.

Като член на УС ще отговаря за анализ и оценка на риска, проблемни кредити и финанси”, коментира Сашо Чакалски, председател на УС и изпълнителен директор на Общинска банка.

„Убедени сме, че като част от управленския екип, той ще работи дългосрочно и ползотворно, както за разширяване дейността на Общинска банка, така и за нейното утвърждаване като стабилна и ефективно работеща финансова институция, която подпомага общините, реалният сектор на икономиката и проекти от обществен интерес”, допълни Чакалски.

Радослав Миленков е завършил Университета за национално и световно стопанство и има магистърска степен по финанси. Има и сертификат за брокер на ценни книжа.  Съучредител е на Клуба на финансовите директори в България.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер