финанси > застраховане


Застрахователят съветва

Мария Велева, собственик на Балкан брокер, пред exporter.bg за това какво се прави, ако имате застраховка срещу земетресение

Ако не е ангажиран брокер, не се притеснявайте сами да преговаряте със застрахователя. Ако има брокер, преговорите се извършват от него, пояснява Мария Велева

Какво трябва да направят вашите служители /вашият брокер/  застрахователен агент:

Да провери какво покрива застраховката ви. Ако покрива застраховка при земетресение /тя се покрива при застраховка срещу всички рискове/, помолете вашия застраховтел да ви изпрати уведомителния формуляр.

Можете да го уведомите дори само с обикновено писмо, в което да посочите номера на застраховката и името на застрахованиото лице, като опишете щетите, които сте забелязали.

Изпратете му уведомлението като помолите за писмено потвърждение или входящ номер. Уговорете дата за оглед на място. Внимвайте по време на огледа, прочетете протокола и обсъдете всяка подробност, с която не сте съгласни.

Подпишете го само ако е правилно попълнен и отразява всички щети, които сте забелязали. Обсъдете със застрахователя какви допълнителни документи се изискват.

Прегледайте грижливо цялата сума за въстановяване на предметите според счетоводния ви отдел и застрахователната сума, записана в полицата, внимавайте за сигнали за недостатъчно покриване на щетите.

Ако не е ангажиран брокер, не се притеснявайте сами да преговаряте със застрахователя. Ако има брокер, преговорите се извършват от него.

Мария Велева
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер