финанси > банки


Демокрацията и банките

Асоциация Банка на Годината издаде книга, в която е събрана банкoвата ни история с акцент върху периода след демократичните промени у нас

Тя е със заглавие "Съвременна история на българското банкерство“ и разглежда финансовата история на държавата от Освобождаването през годините на социализма до наши дни.

В „Съвременна история на българското банкерство“ са обособени три раздела – исторически, документален и справочен, като в последния е предоставена актуална информация за банките в България.

„Макар и да няма достатъчна отдалеченост в исторически план, периодът за изграждане на модерна банкова система в България – след демократичните промени – е изключително интересен.

Либералният възторг на първите години, финансовият крах след това, новото изграждане, влизането на големите чуждестранни банкови институции, стабилността на банковата система, позволяваща да издържи и в кризни времена – това са факти, част от които за нашата генерация са част от живота ни, а за следващите поколения са вече история.

Вероятно оценките със знак плюс и минус за този период тепърва ще търпят промени, но така или иначе има нужда от още един поглед към историята, особено най-близката. Това всъщност опитахме да направим с тази книга”, коментира Валентин Панайотов, председател на Асоциация Банка на Годината, издател на книгата, в сайта на асоциацията bankoftheyear.bg.

В луксозното издание с твърди корици са представени интервюта на ключови личности за българската банкова система: проф. Тодор Вълчев, проф. Валери Димитров, доц. Емил Хърсев, Камен Тошков, Красимир Ангарски, Любомир Гибински, Любомир Филипов, проф. Милети Младенов, Нели Кордовска, Олег Недялков и Румен Симеонов.

Книгата eс корична цена от 96 лв.

“Съвременната история на българското банкерство” е издадена с безценната подкрепа на Райфайзен Банк, Алфа Банк, Българска Банка за Развитие, Корпоративна Търговска Банка, Първа Инвестиционна Банка, УниКредит Булбак, Пощенска Банка, Инвестбанк, Сибанк, Сосиете Женерал Експресбанк, Токуда Банк, Търговска Банка Д и Пиреос банк, посочват от асоциацията.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер