финанси > застраховане


Как да пътувате спокойно в чужбина

Застраховката Мултитрип покрива разноските от лечение и злополука до изгубени голф стикове и ски

Обслужването на застрахованите в случай на събитие, традиционно е с осигурен асистанс – 365 дни в годината, 7 дни в седмицата.

При чести командировки, лични пътувания – екскурзии и почивки в чужбина, кое е най-важното за едно спокойно пътуване? Стягането на багаж, подготвяне на лични документи и вещи не може да се избегне при всяко кратко или по-дълго пътуване. Напрежението, дали не забравяме нещо важно, съпътства подготовката ни, но има ли вариант да не мислим поне за застраховката? Осигурена „помощ при пътуване в чужбина” през цялата година? Честите пътувания в чужбина  имат своето обезпечение – Застраховка Мултитрип.

За кого е предназначена застраховката?

Застраховката е предназначена за физически лица, които в рамките на календарната година, многократно пътуват чужбина с цел командировки, участие в семинари, симпозиуми, конференции и други подобни, пътувания, свързани с конкретен бизнес или туризъм и отдих и срокът на пребиваването им за едно отделно пътуване е до 30, 60 или 90 календарни дни. Има ограничения във възрастта - до 65 години;

Какво покрива застраховката?
Покритите рискове, включени в застраховката са различни при съответния застраховател, но ще изброим всички покрития, а вашият брокер ще ви оферира вариантите, според избрани от вас критерии.

Покрити рискове

- Разноски, в резултат на злополука или акутно заболяване
- Медицинско репатриране
- Транспортиране на тленни останки
- Допълнителни асистанс услуги
- Юридическа помощ
- Кражба или загуба на документи
- Злополука
- Личен багаж
- Загуба на личен багаж
- Закъснение на полет
- Закъснение на багаж
- Лична отговорност
- Отмяна (анулиране) и прекъсване на пътуването
- Зимни спортове/Голф

Извън стандартните покрития, които са свързани със спешни състояние и нужда от незабавно лечение, хоспитализация, медицинска и стоматологична помощ, следствие на злополуки и акутни заболявания, се застраховат специфични рискове при пътуване в чужбина, които да осигурят комфорт за почивката ни.

Рискове свързани със откраднати стикове за голф или ски оборудване, увреден личен багаж, закъсняла екипировка над 24 часа до скоро бяха екзотични. Вече има продукт, който да покрие част от „загубите” от непредвиденото наемане на подобно оборудване, за да не е провалена почивката ни.

Обезщетение ще получите за „затворено голф игрище”, отбелязан “Hole in One”, „затворена ски писта, поради много или малко сняг”, „затворен достъп до курорт от лавина”.

Голямото закъснението на полет ще наложи разходи, които са неизбежни за храна, хотел и т.н. – можем да получим обезщетение с лимит 25 евро на час, за просрочените след шестия; Разумно направени разходи за облекло и лични тоалетни принадлежности се покриват при забавяне на багаж над 24 часа от авиокомпанията при изходящи пътувания, при загуба на багаж се изплаща обезщетение с лимит – 100 евро за 1 куфар, не повече от 200 евро общо;

В случай на кражба или загуба на паспорт, или лична карта по време на престоя в чужбина, застрахователят може да възстанови до лимита, посочен в застрахователната полица, разумно направените допълнителни пътни и хотелски разноски, извършени във връзка със снабдяване с временен паспорт, включително и стойността на временния паспорт.

Обслужване на застрахованите

Обслужването на застрахованите в случай на събитие, традиционно е с осигурен асистанс – 365 дни в годината, 7 дни в седмицата.

Отстъпки от цената на застраховката
Размерът на цената на застраховката е в зависимост от избраните от клиента пакети покрития и се определя по тарифа, някои застрахователи не предлагат допълнителни ценови преференции.
Отстъпки се прилагат, когато се застрахова семейство с едно и повече деца до 18 годишна възраст или двойка - съпрузи или живеещи на семейни начала, при група, при фирмени застраховки. Отстъпките са различни за всеки застраховател.

Как може да се сключи застраховката?

За подробна информация и сключване на застраховката, можете да се свържете с най – близкия офис на Застрахователен брокер Балкан" или пишете на  Фейсбук страницата на сайта ни.

Колко трябва да платя за годишна полица „Мултитрип”?
Цените варират между 50 лв. до 350 лв., според покритите рискове и лимити на застраховката, като стандартните полици са около 100 лв.

Застрахователен брокер БАЛКАН

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер