финанси > банки


Общинска банка стана партньор на HYPO NOE Group

Двете банки ще финансират  публични и търговски проекти на българските общини

HYPO NOE Group има дългогодишна практика във финансирането на специфични дейности на общини в Европа и ще се радваме те да бъдат наш партньор, каза Сашо Чакалски, изпълнителен директор на Общинска банка АД

Общинска Банка АД и Hypo NOE Group подписаха меморандум за сътрудничество. Двете банки ще финансират  публични и търговски проекти на българските общини.

Общинска банка е лидер в общинското кредитиране в България, а HYPO NOE Group има многогодишен опит във финансирането на общински проекти в Долна Австрия, както и в различни части на Централна и Източна Европа – Германия, Словакия,  Чехия, Унгария и Румъния.

Меморандумът бе подписан от Сашо Чакалски, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Общинска банка и Петер Харолд, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на HYPO NOE Group.

Това стана по време на българо – австрийски бизнес форум във Виена, който бе част от официалната програма на президента Росен Плевнелиев при посещението му в Австрия.

На подписването присъстваха Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството, Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

„Подписаният меморандум за сътрудничество на Общинска банка с HYPO NOE Group е началото на важно и ползотворно сътрудничество с една от най-уважаваните и стабилни финансови институции в Европа.

Имаме общ интерес да финансираме съвместно различни проекти на български общини, които са с висока капиталова стойност. HYPO NOE Group има дългогодишна практика във финансирането на специфични дейности на общини в Европа и ще се радваме те да бъдат наш партньор, за да подкрепим развитието на нашите общини“, каза Сашо Чакалски, изпълнителен директор на Общинска банка АД.

“Ръководството на Общинска банка отчита позитивно и факта, че със сътрудничеството си с HYPO NOE Group ще придобие допълнително ноу-хау по финансирането на проекти, свързани с изграждането и модернизацията на детски градини, училища и други специфични проекти.

Така ще можем да бъдем още по-полезни на българските общини ефективно и целенасочено да изпълняват своята социална роля“, допълни Сашо Чакалски.

„HYPO NOE Group се е утвърдила като експерт по публично и корпоративно финансиране и имаме специфични решения за сложни проекти в цяла Европа.

Радваме се, че в България ще си сътрудничим с Общинска банка и съвместно ще инвестираме в различни проекти. Наличието на надежден и доверен партньор в лицето на Общинска банка ще ни позволи да предложим добри и иновативни решения за финансиране и подпомагане на българските общини.

Сигурни сме, че сътрудничеството ни ще е дългосрочно, ползотворно и ефективно“, каза Петер Харолд, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет HYPO NOE Group.

(На снимката – от дясно на ляво: Радослав Миленков - член на УС на Общинска банка, Питър Харолд – Изпълнителен директор на HYPO NOE Group, Сашо Чакалски – изпълнителен директор на Общинска банка, Николай де Арнолди – член на УС на HYPO NOE Group.)

Кой кой е


Австрийците

HYPO NOE Group, известна още и като Банката на Долна Австрия има 100% държавно участие. Част от групата са: HYPO NOE Real Consult & HYPO NOE Leasing.  Кредитният рейтинг на банката от Standard & Poor’s е A (Stable).
Тя е една от най-големите австрийски банки с дългогодишен опит и традиция. През 2007 г. банката слага началото на една нова стратегическа ориентация – корпоративно, проектно и инфраструктурно финансиране в Западна Европа и селективно в страните от Централна и Източна Европа, както и устойчиви решения в сегмента публични финанси.
В Австрия освен корпоративен бизнес, HYPO NOE Group  развива, както банкиране на дребно, така и финансиране на малки и средни предприятия.

Ние

Общинска банка АД е универсална търговска банка, създадена през 1996 г. Банката има дългогодишен опит с профилираното общинско банкиране, но в последнопо време отделя специално внимание на банкирането на дребно и корпоративното банкиране.

Целта й е да бъде клиентски ориентирана банка и доверен партньор на бизнеса и общината, предлагайки най-високи стандарти в сектора.

Общинска банка е лицензиран първичен дилър на държавни ценни книжа, инвестиционен посредник за операции с корпоративни ценни книжа и касов изпълнител на бюджети.

Банката има мрежа от 87 локации в страната и поддържа кореспондентски отношения с над 250 банки от цял свят.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер