финанси > банки


МВФ към банките: Смекчете паричната политика

Това  ще дадe възможност да се възстанови стабилността на световните финансови пазари и на икономиката като цяло, посочват от фонда

Фондът посочва и необходимостта да се задейства пакета от реформи, чрез които да се разширят правата на редица страни в МВФ като основно се визират държавите от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка)

В еврозоната има постигнат значителен напредък. Това се отбелязва в заключително изявление на Международния валутен фонд, направено след заседанието на световната институция в Токио.

Ето защо фондът отправя  апел към централните банки в Япония, САЩ и Европа още повече да смекчат паричната си политика.

Подобни съгласувани действия ще дадат възможност да се възстанови стабилността на световните финансови пазари и на икономиката като цяло. В еврозоната е постигнат значителен напредък, признава МВФ, допълвайки обаче, че са необходими още действия.

В своето изявление от Токио фондът посочва и необходимостта да се задейства пакета от реформи, чрез които да се разширят правата на редица страни в МВФ.

Реформата трябва да засили ролята на развиващите се страни и държавите от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), които имат най-бърз темп на икономически растеж в света.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер