финанси > банки


Общинска банка – желаният партньор

Общинска банка ще си партнира с Европейската банка към Съвета на Европа, Европейския инвестиционен фонд и с Европейската инвестиционна банка

„Партньорството с европейски финансови институции е част от новата политика за развитие на Общинска банка“, каза Сашо Чакалски, изпълнителен директор  и председател на УС на Общинска банка

Общинска банка ще си партнира с Европейската банка към Съвета на Европа, Европейския инвестиционен фонд и с Европейската инвестиционна банка.

Това стана факт тази седмица след поредица от работни срещи на Сашо Чакалски, изпълнителен директор  и председател на УС на Общинска банка (на снимката) и Радослав Миленков, член на УС на банката с  Ролф Венцел - гуверньор на Европейската банка към Съвета на Европа, Ричард Пели - главен изпълнителен директор на Европейския инвестиционен фонд и представители на Европейската инвестиционна банка.

На срещите бяха обсъдени различни аспекти на сътрудничество на Общинска банка  с  европейските инвестиционни институции. Обект на специално внимание  бяха възможностите за финансиране с нисколихвен европейски ресурс на публични и социално значими проекти в България.

Обсъдени бяха и опциите Общинска банка да получи  кредитни линии, с които да се облекчат  значително условията за кредитиране на малки и средни предприятия.

„Партньорството с европейски финансови институции е част от новата политика за развитие на Общинска банка. Досега нашата банка действаше предимно на националния пазар, но ние направихме сериозна крачка напред, защото целим да се развиваме и да разширяваме портфолиото си и възможностите, които предоставяме на нашите клиенти.

Готовността за съвместно партньорство и постигнатите договорености с Европейската банка към Съвета на Европа, Европейския инвестиционен фонд и Европейската инвестиционна банка е сериозен атестат и е доказателство за добрия международен имидж и стабилността на Общинска банка“, каза Сашо Чакалски, изпълнителен директор на Общинска банка.

Кой кой е

Общинска банка

Общинска банка АД е универсална търговска банка, създадена през 1996 г. Банката има дългогодишен опит с профилираното общинско банкиране, но в последно време отделя специално внимание на банкирането на дребно и корпоративното банкиране.

Целта й е да бъде клиентски ориентирана банка и доверен партньор на бизнеса и общината, предлагайки най-високи стандарти в сектора.

Общинска банка е лицензиран първичен дилър на държавни ценни книжа, инвестиционен посредник за операции с корпоративни ценни книжа и касов изпълнител на бюджети.

Банката има мрежа от 87 локации в страната и поддържа кореспондентски отношения с над 250 банки от цял свят.

Европейска инвестиционна банка

Европейската инвестиционна банка (EИБ) е финансова институция на Европейския съюз.

Целта й е да финансира инвестиционни проекти в подкрепа на целите на ЕС, в частност регионалното развитие, транс-европейската транспортна мрежа, телекомуникации и енергетика, научна дейност, подобрения и иновации, подобряване и съхраняване на околната среда, здраве и образование.

Европейски инвестиционен фонд

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) е създаден, за да подпомага малки предприятия. Негов мажоритарен акционер е Европейската инвестиционна банка, заедно с която той сформира „Групата на ЕИБ”.

Той работи посредством банки и други финансови посредници. Фондът използва собствени финансови средства или средства, поверени му от ЕИБ или Европейския съюз.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер