Банер

компании > непублични компании


Голямата българска автомобилна сватба

Вносителят на Peugeot София Франс ауто купува мажоритарния дял от най-големия дилър на BMW за България Камор ауто

Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката, защото след покупката няма да се формира дружество със значително пазарно положение.

Два големи търговеца на автомобили нас, всеки с оборот от по 50 млн.лв. са на път да се обединят.

Вносителят на Peugeot София Франс ауто купува мажоритарния дял от най-големия дилър на BMW за България Камор ауто, става ясно от съобщение на Комисията за защита на конкуренцията.

Антимонополният орган разреши сделката, защото след покупката няма да се формира дружество със значително пазарно положение.

София Франс ауто е продала на нашия пазар през 2012 година 1521 нови автомобила и държи около около 6% от пазара в България.

Камор ауто се занимава с внос и търговия на употребявани автомобили от марките BMW и “Мини”. След като новите модели от няколко години се внасят от дъщерна фирма на производителя, основана у нас, Камор Ауто остана в сегмента на употребяваните автомобили.

Продажбите й за миналата година са на 377 автомобила, но повечето от тях са доста скъпи. Компанията предлага внос на малко употребявани луксозни лимузини, с цени около и над 30 000 евро.

Сделката между двете компании е най-голямата на българския автопазар. Това е поредния опит на вносителят на френската автомобилна марка за диверсификация на бизнеса.

Основател и собственик на София Франс ауто е Стоян Желев. Вносителят на Peugeot напоследък се ориентира и към инвестиции в земеделски земи, като придоби няколко хиляди декара в райони с ниски цени като Северозападна България.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер