експорт > международни изложения


Алкохолен лидер представя България в TFWA

Винпром Пещера и неговите най-наложени марки станаха първите допуснати да представляват ексклузивно страната ни на едно от най-авторитетните световни изложения

За първи път в близо тридесетгодишната история на най-голямата в света асоциация за безмитна и травъл ретейл (по летищата) търговия – TFWA, марките на български алкохолен производител ще бъдат представени наравно с най-големите международни брандове в индустрията.

За първи път в близо тридесетгодишната история на най-голямата в света асоциация за безмитна и травъл ретейл (по летищата) търговия – TFWA, марките на български алкохолен производител ще бъдат представени наравно с най-големите международни брандове в индустрията.

Световното изложение TFWA Asia Pacific, което днес стартира в световно известния изложбен център Bay Sands в Сингапур, ежегодно събира стотици от топ компаниите в различни сектори, които успешно развиват и налагат своите продукти на световния безмитен и травъл ретейл пазар.

Тази година българското алкохоло- и винопроизводство отбелязаха невероятен успех, след като лидерът в родия сектор Винпром Пещера и неговите най-наложени марки станаха първите допуснати да представляват ексклузивно страната ни, нареждайки се сред най-добрите 252 световни компании, 17,3% от които представители на сектора вина и спиртни напитки.

Българската компания, която е една от топ пет производителите на вина и високоалкохолни напитки за Балканите, ще представи своите световно признати и наложени на международните пазари марки, като водки Alaska и FLIRT, уиски Black Ram, серията ракии Пещерска, лидерите у нас мастика и мента Пещера, новото узо, което компанията налага на родния и международните пазари – Paralia, както и най-успешната винена серия за 2012 г. - Domaine Peshtera. Те ще бъдат изложени на самостоятелен щанд на Винпром Пещера, разположен на 25 кв.м. в Сутерен 2, място C6.

През последните няколко години марките на Винпром Пещера успешно се наложиха на безмитния и травъл ретейл пазар в множество региони. След като през 2012 г. към списъка бяха добавени и пазарите на индийския субконтинент и бившите руски републики, днес компанията представя продуктите си в над 500 обекта по цял свят, чрез които се сформира 1% от годишните й продажби.

Динамичното развитие на модерното общество е причината експанзията на безмитните и травъл ретейл международни пазари да е приоритет в програмата на Винпром Пещера вече няколко години. Именно за това и производителят ежегодно инвестира в модернизация и разширяване на производствени мощности, дизайн и опаковки на продукти, отговарящи на динамичното развитие в сектора и конкуренцията по света.

Приоритетни пазари за вината на компанията са Китай, Япония и САЩ. Уиски Black Ram и водка FLIRT са най-успешните продукти със силно присъствие в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка.

„Тази година TFWA ще бие рекорди по брой посетители, които са с минимум 5% повече от миналата година. Рекорден е и броят на изложителите, които представляват най-добрите марки и компании от цял свят. Това показва не само колко мащабно е събитието, но и колко успешно се развива безмитната търговия и продажбите по летищата в глобален план и в частност в Азия”, коментира председателят на изложението Ерик Монтерсен.

Организаторите предвиждат над 2300 бизнесмени и търговци от цял свят да потърсят нови партньорства. Целта на TFWA е да създаде предпоставки и да подпомогне развитието на безмитната и травъл ретейл търговия в регионален и глобален аспект, като представи най-добрите и доказани компании и марки, срещне доставчици и оператори лице в лице, за да спомогне за осъществяването на успешни партньорства.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер