Банер

компании > непублични компании


Да налагаш с бавни стъпки своите марки вина

Евгени Тренчев, собственик на Домейн Мараш, пред exporter.bg за стратегията на избата

Инвестицията само в преработка на грозде и Винарска изба Домейн Мараш е около 3 млн. лв. Тези пари не включват направените инвестиции в земи и лозя.

“Модерна изба. Нашият слоган е: “Модерна изба от ново поколение”, в която целите ни са да правим добри продукти, насочени към потребителите”. Така Евгени Тренчев, собственик на Домейн Мараш, определи визитната картичка на избата.

Лозята


Имат собствени лозови масиви – около 540 дка. Те са на по 5-6 години, защото са засаждани по различно време. “Оказваме пълен контрол върху развитието на лозите и се надяваме да имаме добри години като климат”, казва Тренчев. Според него само така може да се поддържа качеството на вината, което е важно за потребителите и за една нова изба, която сега се налага на пазара.

Инвестицията

Компанията изпълнява проект по програмата за развитие на селските райони. Инвестицията само в преработка на грозде и Винарска изба Домейн Мараш е около 3 млн. лв. Тези пари не включват направените инвестиции в земи и лозя.

Капацитетът


Капацитетът на избата е голям. “Можем да обработваме около 440 тона суровина, но засега не го правим. В момента работим в порядъка на 60-70 000 бутилки”, разказва Тренчев.

Стратегията

И допълва, че стратегията им е с бавни стъпки да налагат своите марки на вътрешния пазар. “Не мога да кажа, че вината ни са най-уникалните, но смятам, че като контролираме лозята и всички процеси от гроздето до виното, правим добри продукти и си седим зад името”, казва собственикът на Домейн Мараш.

Ценовият клас

Вината на Домейн Мараш са в три ценови класа. Единият е между 5 и 6 лева, който сега ще го развиват. Другият е между 7 и 9 лева. “И високият ни сегмент, поне за нас, е между 12 и 14 лева”, уточнява Тренчев.

(Цялото интервю на Димитър Дженев с Евгени Тренчев, собственик на Домейн Мараш, четете на страница Винен бизнес.)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер