експорт > международни изложения


Винарска изба Стоби с два златни медала от BIWC

На Втория The Balkans International Wine Competition избата беше представена от Юротим ООД, ексклузивен представител за България на Stobi Winery

В конкурсната напревара участваха близо 400 вина от 11 балкански страни. Изба Стоби спечели два златни медала – за Стоби Аминта и Стоби Мерло Барик. С бронзов медал се окичи Стоби Вранец Веритас.

Винарска изба Стоби от Македония се представи блестящо на Втория Балканския Винен Конкурс и Фестивал – The Balkans International Wine Competition (BIWC), който се проведе от 16 до 19 май 2013 г. година в Гранд Хотел София.

В конкурсната напревара участваха близо 400 вина от 11 балкански страни. Изба Стоби спечели два златни медала – за Стоби Аминта и Стоби Мерло Барик. С бронзов медал се окичи Стоби Вранец Веритас.

В миналогодишното издание на този голям международен форум бялото вино Стоби Мускат Отонел беше отличено със сребърен медал.

По време на изложението изба Стоби беше представена от вносителя Юротим ООД, ексклузивен представител за България на Винарска изба Стоби/Stobi Winery.

Златните медалисти

Стоби Аминта: Купаж от Вранец, Мерло и Каберне Совиньон с интензивен рубинен цвят. Силният рустикален Вранец е елегантно опитомен от мекото Мерло, допълнено от деликатното Каберне Совиньон. Меко и концентрирано, с подсилени билкови нотки. Подходящо за консумация 15-17оС със зрели сирена, прошуто, еленско месо със сладка и мармалади, печено телешко, агнешко и свинско месо. Реколта от собствени насаждения.

Стоби Мерло Барик: Чист и плътен рубинен нюанс. Проникващ аромат на плодове с опушени нотки и минерален тон. Плътно, меко и топло вино. Подходящо за консумация: 15-17оС с телешко, печено свинско, агнешко, зряло сирене, печени сладки кестени. Реколта от собствени насаждения.

Бронзовият медалист

Стоби Вранец Веритас: Вино от сорта Вранец. Получава се чрез умишлено намаляване на добива от сортовите лози. Отстраняването на цели чепки води до значителна концентрация на вкус в плода, който остава в реколтата. Той изобилства с гроздова захар, полифеноли (антиоксиданти), цветни вещества и специфични ароматни съединения. Тъмно – рубинен силен цвят, плътно вино, с голямо количество сух екстракт. Вино с голям потенциал за стареене. Природен лек за сърдечносъдови заболявания. Идеално за сервиране при 15-17°C с печено свинско, прошуто, еленско месо, мазно сирене, агнешко и телешко.

(Вината медалисти ще бъдат представени в сайта на страница Lifestyle)

На снимката: Щандът на избата по време на BIWC

Снимка: Ани Ловечева

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер