финанси > банки


СИБАНК представи професията на банкера пред децата на своите служители

Банката се включи в инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

Тази чудесна инициатива даде възможност на СИБАНК да покаже по недвусмислен начин на служителите си, че те са нейния най-ценен актив като представи ролята им за успеха на компанията пред най-важната аудитория за тях - децата им.

В Деня на народните будители СИБАНК организира ден на отворените врати за децата на своите служители на възраст между 7 и 14 години. Събитието е част от инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и има за цел да покаже на децата, че трудът е не само потребност, но и ценност и че всеки човек е полезен за обществото, независимо от професията, която упражнява.

Какво всъщност представлява работата на банкера? Откъде идват парите в банките? Кой и как може да се възползва от банковите услуги? Защо са толкова важни банките и как те помагат на хората? Как децата да се научат да ценят труда и парите? - това са само част от темите, които бяха обсъждани днес на различни работни места в банката, в зависимост от професията и длъжността на съответния родител.

След като бяха запознати с основните банкови продукти, в паричния салон децата бяха посрещнати и обслужени като клиенти и чрез игровия похват научиха много за професиите на специалиста обслужване, кредитния консултант и касиера.

Тази чудесна инициатива даде възможност на СИБАНК да покаже по недвусмислен начин на служителите си, че те са нейния най-ценен актив като представи ролята им за успеха на компанията пред най-важната аудитория за тях - децата им. Поради големия интерес и от децата, , и от родителите, СИБАНК ще продължи инициативата с поредица от събития, представящи различните професии в една банка.

В СИБАНК работят близо 1400 души предимно с икономическо образование по финанси, счетоводство и контрол, статистика, стопанско управление, бизнес администрация, маркетинг, банково застраховане, право, човешки ресурси, управление на труда, информатика, програмиране и т.н.
Банката има успешна стажантска програма и всяка година приема на стаж студенти по всичките тези специалности, голяма част от които продължават кариерното си развитие в СИБАНК.

На снимката: Най-атрактивната част от посещението на децата в паричния салон – броенето на банкнотите.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер