експорт > пазари


Велграф Груп изгражда  комплекс за развъждане на есетрова риба в Туркменистан

Дъщерното дружество на компанията ще оперира на пазара в бившата съветска република

Според проф. Богдан Угърчински, президент на Велграф Груп, в България има фирми с опит в производството на есетрова риба, който ще е полезен за развитие на новооткрития комплекс.

Фирма Велграф Груп вече реализира в Туркменистан проект по изграждането на комплекс за развъждане на есетрова риба и поддържане на популациите й в Каспийско море. Дъщерното дружество на компанията ще оперира на пазара в бившата съветска република.

Това е станало ясно по време на срещата между проф. Богдан Угърчински, президент на Велграф Груп, с председателя на БТПП Цветан Симеонов, съобщават от палатата.

Проф. Угърчински е споделил, че в България има фирми с опит в производството на есетрова риба, който ще е полезен за развитие на новооткрития комплекс.

Положителна роля за това е изиграл и опитът, натрупан в областта на рибовъдството за осъществяване на проекти по оперативна програма „Рибарство и аквакултури“ към Министерството на земеделието и храните.

Проф. Угърчински и Цветан Симеонов са обсъдили практиките на екипа на Велграф Груп в България, както и готовността на БТПП да окаже съдействие за нови инициативи.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер