финанси > банки


Служителите на СИБАНК боядисаха пейките в Южния парк

Близо 50 служители на СИБАНК заедно с ръководството подкрепиха кампанията на Столична община за пролетно почистване на столицата

Днешната доброволческа инициатива на служителите на СИБАНК допълва пакета от дейности на банката, свързани с градската среда и зелената система на столицата.

Близо 50 служители на СИБАНК заедно с ръководството подкрепиха кампанията на Столична община за пролетно почистване на столицата и се включиха днес в боядисването на пейките в Южния парк.

СИБАНК е традиционен дарител на общината и по проекта за боядисване на уличните стълбове със специална антиплакатна боя, която не позволява лепене на обяви и плакати. Досега са боядисани 84 стълба в  района около пл. „Света Неделя“ и около Софийския университет, а тази година ще се подновят стълбовете  по новата част на бул. „Мария Луиза“ и ул. „Екзарх Йосиф“.

По думите на Иво Пенев от Столичния инспекторат, проектът е уникален и се изпълнява по чешка технология с материали, сертифицирани от ЕС. Подобни проекти са реализирани в центровете на Париж, Прага и Лондон, а в България освен в София, технологията се прилага и в Бургас, Пазарджик и Ямбол.

Днешната доброволческа инициатива на служителите на СИБАНК допълва пакета от дейности на банката, свързани с градската среда и зелената система на столицата. Заедно с ДЗИ - другата компания част от белгйската група КВС, СИБАНК обнови изцяло градина  „Чайка“ между улиците „Г.С. Раковски” и „Гурко” и през последните 3 години активно участва в проекти, подкрепящи кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година.

На снимката: Главният изпълнителен директор на СИБАНК Петър Андронов (вляво) се включи заедно със служителите в доброволческата инициатива на банката за боядисване на пейките в Южния парк в столицата.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер