финанси > банки


СИБАНК пуска на пазара първата безконтактна карта Debit MasterCard Business

Това е най-новият продукт на международната картова организация MasterCard за корпоративни клиенти, който обединява в едно характеристиките на кредитните и дебитните продукти

За разлика от стандартните дебитни карти, Debit MasterCard Business PayPass се отличава с възможността за извършване на транзакции като кредитните карти – резервации на хотел и/или самолетни билети, наемане на коли в рент-а-кар компании, плащания през Интернет.

СИБАНК издаде първата Debit MasterCard Business, надградена с технологията PayPass за безконтактни плащания. Това е най-новият продукт на международната картова организация MasterCard за корпоративни клиенти, който обединява в едно характеристиките на кредитните и дебитните продукти.

За разлика от стандартните дебитни карти, Debit MasterCard Business PayPass се отличава с възможността за извършване на транзакции като кредитните карти – резервации на хотел и/или самолетни билети, наемане на коли в рент-а-кар компании, плащания през Интернет и т.н. Тя се приема като кредитна карта, но клиентът не ползва кредитен лимит, а разполага със собствените си фирмени средства. Продуктът съчетава ниските такси за дебитна карта с по-високите лимити за кредитна.

Debit MasterCard Business PayPass е с международен достъп – тя може да бъде ползвана за разплащания и/или тегления както в България, така и в чужбина, където има логото на MasterCard. Картата може да бъде издавана по сметка в следните валути: Български лева (BGN); Евро (EUR) и Щатски долари ( USD).

Следвайки търсенето на пазара на нови и иновативни продукти, СИБАНК  обновява всичките си карти за физически и юридически лица с новата технология за безконтактно плащане. Според Елена Касабова, ръководител „Картови разплащания“ в СИБАНК (на снимката), този тип разплащания навлизат активно на нашия пазар предимно в заведенията за бързо хранене, бензиностанциите и моловете.

Безконтактните карти се различават по външен вид от стандартните единствено по това, че имат PayPass индикатор и/или универсален индикатор, който позволява много по-бързо и лесно плащане. Няма максимална сума за безконтактно плащане. За суми до 25,00 лв. не се изисква въвеждане на PIN. Безконтактните карти не губят своите традиционни функции – тегленето на пари в брой на АТМ и плащането на ПОС терминал чрез четене на чипа/магнитната лента и въвеждане на ПИН/подпис на разписката от ПОС терминала. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер