експорт > пазари


Дейвид Дониноти: Продукти от селскостопанския сектор, химически продукти и суровини, готови или полуготови изделия в металургичния сектор ще бъдат добре приети на италианския пазар

Генералният секретар на Aice – Associazione Italiana Commercio Estero пред exporter.bg

"Фокусирани сме основно върху възможностите за търговия. Затова ще се радваме да получим оферти за износ за Италия или заявка за внос от Италия отделно от икономическия сектор“, казва Дейвид Дониноти.

>>>
 

експорт > пазари


Заместник - министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев връчи на Сарк България АД Големия кристален приз "Експортьор на годината" за 2022 г.

„Експортьор на годината” за най-динамично развиваща се компания в експорта за 2022 г. стана Айгер Инженеринг ООД.

Патрон на събитието за единадесета поредна година бе Министерството на икономиката и индустрията, а спонсор – Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) ЕАД.

>>>
 

експорт > ИКТ бизнес


Секторът на информационните и комуникационните технологии формира 6 % от БВП на България

Министър Богдан Богданов: Над 940 баварски фирми развиват производствена и търговска дейност в България. Сектора на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) е един от най-бързо развиващите се сектори у нас, а страната ни има добре развита екосистема от иновативни и световно признати компании

По време на „Б2Б форум Бавария-България“ в Мюнхен икономическият министър и представители на водещи баварски компании обсъдиха възможностите за инвестиции у нас в аутомотив сектора, електрониката и транспорта.


>>>
 

за ценители > винен бизнес


Да надминеш очакванията: Да, това е цивилизацията!

L'Ambassade de Katarzyna – петзвездният винен хотел, който ще прослави  страната ни зад граница

Цветелина Николова – бизнес дамата, която промени света на виното и винения туризъм в България

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Винарска изба Страцин – семейната изба, която се стреми да запази традиционния български дух като го съчетае с модерните тенденции от цял свят

Целта на това съчетание е избата да предлага нови и интересни вина

Винарска изба Страцин е носител на Кристалния приз «Златна изба» на сайта exporter.bg за Най-бързо развиваща се изба през 2021 г. Наградата им бе връчена от големия български музикант, ценител и познавач на виното Иван Лечев. Избата бе в Топ 3 в класацията на сайта "Златната изба"за 2022 г.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Петзвездната перла винен хотел L'Ambassade de Katarzyna отвори врати като посрещна своите гости със завладяваща история и дизайн

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски епархийски митрополит Антоний: Това прекрасно архитектурно творение отвори врати за вас, защото Цвети и Кристоф отвориха сърцата си за нас

Президентът Радев: Г-н Трилински, с този екип изграден от Цветелина Николова, това ще бъде една от най-успешните ви инвестиции в България

>>>
 

изби > класации


За осма поредна година ценителите на виното гласуват в конкурса на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА"

Гласувай в exporter.bg за твоята любима българска и любима чуждестранна изба. Предложи твоята любима марка българско вино и предпочитана марка българска ракия.

Читателите на сайта и ценителите на хубавото вино ще бъдат журито, което ще определи носителите на наградите “Златната изба” за 2023 г Връчването на Големия кристален приз “Златната изба” 2023 ще се състои през февруари 2024. На церемонията ще бъдат поканени участвали в гласуването по Интернет, определени със жребий. Очакват Ви специални награди - вина на избите победители.

>>>
 

експорт > международни изложения


Стокообменът между България и Гърция е достигнал рекордни нива от 5.9 млрд. евро

Това е приблизително 30% ръст, сравнено с 2021 година

Министър Богдан Богданов: Страната ни е атрактивна инвестиционна дестинация за гръцкия бизнес и доказателство за това е нарасналото значително присъствие на компании с гръцки капитал – вече над 18 000.

>>>
 

експорт > пазари


Само за първото тримесечие на 2023 г. стокообменът с Австрия е в размер на 587.4 млн. евро

Това е ръст от близо 23% спрямо същия период на миналата

Министър Богдан Богданов: Австрия е приоритетен и водещ търговски партньор и инвеститор у нас.

>>>
 

експорт > Клуб на експортьора


Свинекомплекс Голямо Враново Инвест АД, който е част от  Клубът на експортьора към сайта exporter.bg, отбеляза 50 годишнина с изумителна фотоизложба

В Националната библиотека Св. Св. Кирил и Методий фотоси на Николай Ковачев представиха фотоалбума «Зад усмивката на безвремието»

Издател на творбата е Голямо Враново Инвест АД - първият индустриален свинекомплекс в България. С фотоалбума се отбелязва 50 годишнината на компанията.

>>>
 

експорт > международни изложения


В Европарламента официално позлатиха българското вино

Удостоиха Vineyards Selection Тенево с най-престижното отличие International Revelation Red Wine на специална церемония в Eвропейския парламент

Общо 73 български вина взеха участие в тазгодишния конкурс, от които 27 получиха медали. Това означава почти 37% наградени вина, надминавайки средния успех в състезанието от 25-28%, което подчертава изключителното качество на българските вина.

>>>
 

Comments > Interviews


Hans-Jürgen Müller: “Agricultural goods and competitive industrial goods produced and delivered especially for the German industry will benefit both economies.”

"In addition, the Bulgarian tourism sector has a lot to offer," adds Müller

The Honorary Chairman of CITHA to exporter.bg about Bulgarian exports and investment opportunities in Bulgaria.

>>>
 

експорт > пазари


Ханс Юрген Мюлер: Селскостопанските стоки и конкурентоспособните промишлени стоки, произведени и доставени специално за немската индустрия, ще бъдат от полза и за двете икономики

"Инвестиционният климат в България от няколко години се подобрява от ниските данъци за инвестиционните компании. Въпреки това недостигът на работна ръка в индустриалния сектор ограничава новите инвестиции, докато разходите за труд са все още привлекателни. Селскостопанският сектор е все още отворен за чуждестранни инвестиции", отбелязва Ханс Юрген Мюлер.

Почетният председател на CITHA,  ръководил организацията повече от 20 години, пред exporter.bg за българския износ и възможностите за инвестиции в България.

>>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Страница 3 от 91
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер