Банер

за ценители > lifestyle


Уиски хит парад

Уиски Фест София 2015 ще посрещне гостите с над 260 вида уиски

На всеки щанд те ще намерят богато разнообразие от едни от най-добрите брандове и ще научат полезна информация за произхода им, спецификите на производство, тънкостите при дестилирането и всичко останало, което ги вълнува.

“Няма лошо уиски. Просто някои уискита са по-добри от други”. Уиски Фест София 2015  застава зад твърдението на прочутия американски писател Реймънд Чандлър и затова ще предложи над 260 вида от най-добрите уискита от цял свят.

Това ще се случи от 30 октомври до 1 ноември в Sofia Event Center в Paradise Mall, където фестът отново ще събере на едно място всички любители и жадни за знания в областта на уиски културата.

Тази година фестивалът ще посрещне своите посетители с над 30 щанда, на които ще бъдат представени известни и екзотични марки на десетки световни дестилерии.

На всеки щанд те ще намерят богато разнообразие от едни от най-добрите брандове и ще научат полезна информация за произхода им, спецификите на производство, тънкостите при дестилирането и всичко останало, което ги вълнува.

Гостите на събитието ще имат възможност да дегустират повече от 45 шотландски, 12 американски, 14 ирландски и 6 японски марки уиски. Посетителите ще могат да се запознаят с едни от най-известните, както и не толкова познати дестилерии в света. А за да покажат, че уискито невинаги се пие чисто, организаторите на феста са предвидили интересни предложения с уиски коктейли на щанда на Drambuie.

Билети за Уиски Фест София, който се провежда за четвърта поредна година, могат да се купят през www.ticketlogic.bg, както и на място в Sofia Event Center. Цената на стандартeн билет е 15 лв., а на премиум - 25 лв. Те осигуряват достъп до трите дни на фестивала, възможност да се опитат четири напитки в различните категории в количество от една унция, дегустационна чаша и книжка, описваща подробно представените марки и дестилерии. На място ще се продава уиски валута, която ще дава възможност за консумация на допълнителни унции. На специални цени в магазина на фестивала ще се продават всички марки уиски, както и специализирана литература, дегустационни чаши и аксесоари.

Майсторски класове ще се провеждат и през трите фестивални дни, като програмата им включва 22 теми. Билетите за тях са на цена 35 лв. В рамките на класовете любителите ще опитат специални селекции от известни брандове и ще научат полезна информация от вещи в алкохолния бранш лектори. Ще има и сесия за ултра висок клас уискита за колекционери, като представените там марки могат да бъдат опитани срещу сумата от 520 лв.

Тази година ще има и няколко новости, сред които комбиниране на уиски с престижна марка
сирена, уиски дебати, а петимата носители в България на престижната титла Keeper of the Quaich ще се съберат заедно, за да засвидетелстват уважение към шотландското уиски.

Организаторите на Уиски Фест София 2015 г. призовават към спазване на Етикет и модел на
поведение по време на фестивала с цел осигуряване на приятно преживяване на гостите. Те
припомнят, че легалната възраст за консумация на алкохол в България е навършени 18 години и лица под тази възраст няма да бъдат допускани на събитието.

Пълната програма и допълнителна информация може да намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia

Организаторите и всички представени марки на Уиски Фест София 2015 призовават към отговорна консумация!

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер