експорт > международни изложения


Д-р Митко Василев: Изложенията са трамплин към немския и световния пазар

Главният управител на Германо-Българската индустриално-търговка камара пред exporter.bg за един от инструментите, с който малките и средни предприятия могат да развиват експортна дейност

Германо-Българската индустриално-търговска камара е представител на шест германски панаира за България.


Инструментите, чрез които българските малки и средни предприятия могат да развиват експортна дейност, са международните изложения. Те са трамплин към немския и световния пазар, коментира пред exporter.bg д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара, която е представител на шест германски панаира за България.

„На изложението на хранително-вкусовата промишленост „Ануга“ в Кьолн през октомври 2015 г. участваха 80 български фирми. През октомври 2015 на най-голямото европейско изложение за недвижими имоти и инвестиционни проекти „Експо Реал“ в Мюнхен за пореден път имаше общ български щанд, на който наши фирми представиха своите логистични проекти. През октомври 2016 г. на същото изложение отново ще имаме общ щанд“, отбелязва успехите на родните фирми д-р Василев.

Той сподели, че през април 2016 г. в Мюнхен предстои bauma, най-мащабното световно изложение за строителни машини, машини за производство на строителни материали, машини за минната промишленост, транспортни средства и оборудване за строителството. По неговите думи България ще бъде представена с рекорден брой фирми-изложители – 6 фирми на 300 кв. м. По традиция българските посетители се доближават до 1000.

Силна подкрепа при участието си в панаири предприятията получават и от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. „В Германия МСП са гръбнакът на икономиката и към това би трябвало да се стремим и в България“, заключи той.

(Цялото интервю с д-р Митко Василев четете на в секция Експорт, на страница Пазари) 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер