експорт > международни изложения


Родни производители с участие в европейски международни изложения

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия организира национално участие на български фирми в Natural & Organic Products Europe 2016 и Alimentaria 2016

Агенцията ще финансира частично българските фирми.


Българско национално участие в международната изложба за биологични продукти Natural & Organic Products Europe 2016 организира Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП), съобщиха от Агенцията. Престижният форум ще се проведе в периода 17-18.04.2016 в Лондон, Великобритания, като българските фирми разполагат с  национален щанд от 90 кв.м.

Участие в изложението могат да вземат производители и търговци на натурални и биологични храни и напитки, продукти за красота и SPA, както и натурални и биологични продукти за дома. Богата програма от семинари, конкурси и презентации ще съпътства изложбата, която се провежда за 20-ти пореден път.

Агенцията ще финансира частично участието на българските фирми, като поема 80 на сто от следните разходи на всяка фирма участник - изложбена площ и цялостно изграждане на конструкцията на националния щанд, национална идентификация и склад със складово оборудване, регистрационни и медийни такси и др. Фирмите участници в изложбата поемат всички други разходи - възстановяване на 20 процента от платената сума от Агенцията за направените разходи за националния щанд, заявеното допълнително оборудване, транспортирането и обработката на мостри.

Участие в миналогодишното издание на Natural & Organic Products Europe са взели 600 изложители, посетителите са били от 78 държави. По данни на ИАНМСП сред одобрените български предприятия за участие в международната изложба тази година са Интернет кафе – БГ ЕООД, Лактима ЕАД, Рефан България ООД, Супер фудс ООД, Агарикус БГ ЕООД и др.

При същите условия ИАНМСП ще организира българско национално участие и на специализираната изложба за храни и напитки Alimentaria 2016, която ще се проведе между 25 – 28.04.2016 г., гр. Барселона.

Alimentaria e eдно от най-големите европейски международни изложения за храни и напитки, което се провежда през 2 години в изложбените палати Gran Vía de Fira de Barcelona. На изданието през 2014 г. участие са взели 1 154 изложители на обща изложбена площ от 56 786 кв.м., като посетителите са били над 81 036 от цял свят, съобщават от Агенцията.

Новост в тазгодишното издание ще бъде салонът Multiple Foods, който обединява производители на продукти, типични за Средиземноморската кухня, биопродукти, здравословни храни и деликатеси. Остават и традиционните салони Intervin – за вино и алкохолни напитки, Intercarn – за месо и месни храни, Interlact – за млечни продукти и Restaurama – продукти и оборудване за ресторантьорството.

Програмата включва и ценната Alimentaria Experience – провеждането на кръгли маси на кулинарни теми, майсторски класове и демонстрационно готвене на световнопризнати шеф готвачи.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер