експорт > международни изложения


Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма

Събитието ще бъде предшествано от втория Grand Balkan Wine Tasting, който ще се състои на 21 март в Палацо Империале, Генуа, Италия

24 изби от Балканите ще представят своите вина пред отбрана италианска публика.

Два месеца преди началото на петото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWC 2016) създателите на форума организират съвместно с престижната  италианска организация на сомелиерите ONAV,  Втори Grand Balkan Wine Tasting, който ще се състои  на 21 март в Палацо Империале, Генуа, Италия.

24 изби от Балканите ще представят своите вина пред отбрана италианска публика. Повече от 150 търговци, сомелиери, енолози, ресторантьори, собственици на винени магазини и техните представители ще посетят събитието. Първото издание на Grand Balkan Wine Tasting беше през 2013 година в Милано.

От България ще бъдат представени 10 изби – Катаржина естейт, Tера Тангра, Едоардо Миролио, Тохун, Виа Верде, Синтика, Шато Асена, Братя Минкови, Изба Съединение и Вила Ямбол.

« Това второ събитие, излизащо извън границите на Балканите показва, че нашата идея да се създаде мощен маркетингов инструмент, който ще разчита на взаимодействие между производителите и организаторите от всички балкански страни работи. Щастливи сме, че освен българските изби, има много силно участие от Румъния, Хърватска, Македония и Турция. Регионът ни става все по-популярен, търсенето на Балканските вина нараства. Доволни сме, че BIWC стои в основата на този интерес", каза директорът на BIWC Галина Нифору.

Може би е учудващо, но балканските вина в Италия са особено интересни за търговци, сомелиери, винени професионалисти, както и за любителите на виното, които търсят нови и интересни сортове от по-непопулярни за Италия винени региони.

Това събитие ще бъде една възможност за тях да открият и да опитат някои от най-добрите вина на Балканите, които имат голям потенциал на италианския пазар и да осъществят директни B2B контакти с винопроизводителите.

Петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ще се проведе на 26 и 27 май 2016, като и тази година организаторите са заложили на изключително силно международно жури, а фестивалът, който следва ще отвори врати на 28 и 29 май  в градината на Гранд Хотел София. Интересът от страна на международни търговци на вино, експерти и журналисти е изключително голям.

Повече подробности за събитието може да намерите на сайта на BIWC: www.balkanswine.eu 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер