експорт > международни изложения


Летищата във Варна и Бургас с 30% повече чартъри през лятото

България с национален щанд от 345 кв.м на Международното туристическо изложение МIТТ в Москва

МIТТ е сред най-големите руски изложения, както за масова публика, така и за професионалисти.

Средно 30 на сто повече чартърни полети очакват летищата във Варна и Бургас това лято в сравнение с 2015 г. Конкретно при руските чартъри ръстът е 86 на сто. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред БТВ.

Чартърите от Франция и Германия също щели да се увеличат двуцифрено, като това не е свързано със случващото се в Турция или забраната на руските туристи да почиват в южната ни съседка. Министър Ангелкова уточни, че това се дължи на мерките, предприети от министерството и с подкрепата на бранша, да се представя България като добра дестинация за туризъм.

Междувременно заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева взе участие в церемонията за откриването на 22-рото издание на Международното туристическо изложение МIТТ в Москва, което се провежда от 23 до 26 март 2016 г.

България е с национален щанд от 345 кв.м, в който се представят 31 съизложителя - 27 туристически и транспортни фирми и четири общини – Девин, Варна, Приморско и Созопол. Те разкриват възможностите на страната ни като дестинация с разнообразни оферти за летен, детски, културно-исторически, балнео, спа, гурме и други специализирани туристически услуги.

МIТТ е сред най-големите руски изложения, както за масова публика, така и за професионалисти. На борсата в Москва се представят огромна палитра туристически услуги и се провеждат многобройни делови срещи. През миналата година експозицията е била посетена от над 74 хил. души.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер