за ценители > винен бизнес


Стойчо Стоев във видео интервю за exporter.bg: Как ще се казва бъдещото вино с Иван Лечев - и за мен е тайна

Големият български музикант Иван Лечев пред exporter.bg: Това е първа стъпка от една цяла стълба, която имаме да извървим

Виното, което ще последва eXcentric Incanto – Special Edition by Ivan Lechev, ще отразява моето емоционално състояние и това на Иван Лечев. Ще бъде бленд от тези вина, които го впечатлят в 260 бъчви“, казва Стойчо Стоев.


Виното eXcentric Incanto – Special Edition by Ivan Lechev е израз на приятелството между легендарния български музикант Иван Лечев и емблематичния енолог Стойчо Стоев. Преди известно време всеки един от тях открива, че другият от години е негов почитател.

Музиката на неповторимия Иван Лечев винаги е била вдъхновение за енолога. Вината пък на посветилия живота си на виното в долината на Струма Стойчо Стоев са харесвани и предпочитани от маестрото на българския рок.

В знак на уважение към личността и творчеството на легендарния китарист Medi Valley Winery направи специалното издание eXcentric Incanto – Special Edition by Ivan Lechev.

Виното беше представено на елитна публика по време на изискано парто в ресторант Pure – Sopharma business towers.

Попитах Иван Лечев какво означава това вино за него, а той ми отговори: „Това е първа стъпка от една цяла стълба, която имаме да извървим“.
„Имаме 260 бъчви – бебета. Всяка една от тях съдържа 225 литра вино, което е направено така, че да влезе в бутилка от най-високия клас - Incanto.

Виното, което ще последва eXcentric Incanto – Special Edition by Ivan Lechev, ще отразява моето емоционално състояние и това на Иван Лечев. Ще бъде бленд от тези вина, които го впечатлят в тези 260 бъчви – бебета.

Ще направим една скрита дегустация, в която може да участват чужди вина, не само български. Ще видим къде се намираме и ако с бъдещето вино на Иван Лечев сме постигнали Уау-ефекта, ще отидем към един платиниум бранд. Какво ще кажеш?“, обърна се Стойчо Стоев към Иван Лечев.

Какво му отговори големият български музикант и какво още си казаха двамата големи – единият в света на музиката, а другият в света на виното, ще разберете от видео интервюто на Димитър Дженев и оператора Божидар Марков.


Снимка: Божидар Марков

На снимката: Иван Лечев и Стойчо Стоев разрязват тортата, в която бутилка Cuve eXcentric - Ivan Lechev бе изработена от чист шоколад.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер