Банер

изби > класации


Domaine Bessa Valley спечели два златни и един сребърен медал на Concours Mondial de Bruxelles 2016

Вината Enira впечатлиха авторитетното международно жури на най-престижния в света независим конкурс за вино

Наградите са поредно признание за качеството на вината Enira. То се постига чрез прекрасния тероар (съвкупността от почвен състав и климатични условия) на местността, в която се отглежда гроздето, както и прецизната френска технология, разработена за всеки отделен сорт, ръчното бране и тройната селекция на гроздовите зърна.

Bessa Valley Enira Reserva 2011 и Bessa Valley Grand Cuvee 2011 спечелиха златни медали, а Bessa Valley Enira 2011 получи сребърно отличие на 23-тото издание на шампионата Concours Mondial de Bruxelles, който се проведе между 29 април и 1 май в Пловдив.

Наградите са поредно признание за качеството на вината Enira. То се постига чрез прекрасния тероар (съвкупността от почвен състав и климатични условия) на местността, в която се отглежда гроздето, както и прецизната френска технология, разработена за всеки отделен сорт, ръчното бране и тройната селекция на гроздовите зърна.

Домакинството на такъв световен форум е истинско признание за България като авторитетна лозаро-винарска страна, чиито вина са достойни конкуренти на световните пазари. 23-тото издание на престижното състезание се проведе в Международен панаир – Пловдив със сътрудничеството на Министерството на туризма, Министерството на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. В него бяха представени близо 9000 проби от 50 държави.

Те бяха оценени от 330 дегустатори, сред които журналисти, енолози, сомелиери, търговци и производители. В състезанието се включиха 70 изби от България, които представиха 257 проби. Българските вина бяха отличени с общо 109 медала: 58 сребърни, 47 златни и 4 големи златни (Grand Gold). 45% от наградите за България са златни медали, което се случва за първи път в 23-годишната история на конкурса.

Основан през 1994 година, Concours Mondial de Bruxelles е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Повече за Domaine Bessa Valley


Лозовите масиви на Domaine Bessa Valley заемат 1500 дка и са разположени на склон с южно изложение. Избата и двете ферментационни сгради за винифициране на грозде са разположени в подножието на лозовия масив и заемат площ от 42 дка. Сред уникалните преимущества на Domaine Bessa Valley са резервоарите за ферментация – те са изработени от бетон, което осигурява по-добра обмяна, стабилност и баланс на червеното вино. След изтичането на периода на ферментация, виното отлежава във френски дъбови бъчви тип „барик”.

Избата на Domaine Bessa Valley е с площ 3355 кв. м. и е вградена в скала, което осигурява естествена изолация и поддържа постоянна ниска температура. Domaine Bessa Valley е с капацитет на преработка 1000 тона грозде и производство на 1 милион бутилки вино. Всяка бутилка вино, произведена в Долината на бесите, е създадена по класическа френска технология от ръчно подбрано грозде от слънчевите хълмове в подножието на Родопите.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер